Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, september 13, 2007

Efteling sluit tijdelijk De Vliegende Hollander

Persbericht

De Efteling is niet tevreden over de bedrijfszekerheid van haar nieuwste attractie. Deze kampt sinds de opening op 1 april 2007 met storingen. Door het intensieve gebruik gedurende de zomerperiode, waarin het park extra lang geopend was, liep het aantal storingen verder op. De directie heeft daarom besloten de attractie te sluiten en tijd te nemen om de oorzaak grondig te onderzoeken en op te lossen. Onduidelijk is hoe lang de werkzaamheden aan de attractie zullen duren. De Vliegende Hollander zal in ieder geval gedurende dit seizoen en ook tijdens de Winter Efteling niet geopend zijn.

Uit onderzoek dat de afgelopen maanden buiten openingstijden is gedaan, werd duidelijk dat het probleem veroorzaakt wordt door de ketting die de sloepen buiten door het water trekt. Deze ketting ligt onder water, wat het onderzoek bemoeilijkt. “De attractie is uitgebreid getest en goedgekeurd door de onafhankelijke keuringsinstantie Det Norske Veritas (DNV), onder toeziend oog van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA). De veiligheid is niet in het geding.” aldus Olaf Vugts, directeur Marketing en Development. “Na lang beraad hebben we moeten besluiten om de attractie tijdelijk stil te leggen. Dat is voor de bezoekers wel zo duidelijk. Een moeilijke, maar weloverwogen beslissing.