Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, september 13, 2007

Triest verhaal over Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL- In een brief aan de gemeenteraad klagen omwonenden hun nood over een woonvoorziening voor verstandelijk gehandicapten aan Kempenland in Kaatsheuvel. "Moeten wij accepteren dat er een Efteling 2 is bijgekomen in onze achtertuin?", vraagt N. Wijffels op nummer 7 zich af. De brief is mede ondertekend door de bewoners van nummers 11 en 17. De woonvoorziening op 11a, Vierspant geheten, valt onder Prisma, waarvan directeur Leo Platschorre verbaasd reageert: "Ik begrijp niet dat de bewoners deze weg bewandelen en geen contact met ons opgenomen hebben." Hij noemt de brief ongenuanceerd. "Als wij ervan wisten, hadden we een overleg georganiseerd."Wat hem betreft kan dat alsnog plaatsvinden. Wethouder Hans Waijers
(CDA) wil niet inhoudelijk reageren: het ambtelijk advies moet in het college nog besproken worden. De buurtbewoners klagen vooral over geluidsoverlast. 'Onze stereo kan ook loeihard gezet worden, maar ik verzeker jullie dat de politie of de bewoners binnen no time bij ons op de stoep zullen staan', staat in de brief. 'De bewoners op de bovenverdieping, maar zeker ook de bezoekers en verzorgers op de benedenverdieping praten/gillen zo hard alsof ze eenzaam en alleen in een hutje op de hei zitten. We kunnen alles verstaan, zelfs wanneer we in huis zitten met de deur en ramen dicht. Het ongegeneerd kwekken, roepen schreeuwen etcetera is niet anders dan asociaal te noemen." Verderop in de brief staat wel dat men de bewoners 'niets mag en kan verwijten'. Dat ik er nu persoonlijk op af moet en het moet afdwingen, gaat mij echt te ver, zeker wanneer daar door een of meerdere bewoners agressief op wordt gereageerd. Ik laat me als fatsoenlijk burger niet koeioneren door zulke buren', schrijft mevrouw Wijffels. Ze wil geen verdere toelichting geven.

FEITEN:
Deze zomer kende het college een schadevergoeding, tussen 7500 en 12.500 euro, toe aan vijf omwonenden van 't Vierspant. Volgens een adviesbureau was de waarde van hun woning verminderd. De opstellers van de brief over de overlast van de gehandicapten horen bij het vijftal van de schadevergoeding.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Als we dit zo lezen lijkt de brief ook asociaal. Wat een woorden zeg staan erin. Moet je zo tot een oplossing komen met zo'n brief. Komop zeg.

13 september, 2007  

Een reactie posten

<< Home