Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, oktober 16, 2007

Blad in najaar weer gratis naar milieustraat

Kaatsheuvel - In onze gemeente staan in straten, plantsoenen en op pleinen zo’n 12.000 bomen. De meeste van deze bomen verliezen in de herfst hun blad. Dat blad valt niet alleen op straat en in plantsoenen waar het door de gemeente wordt opgeruimd, maar ook in tuinen en op opritten van particulieren. De gemeente doet haar uiterste best om veel van het vallende blad zo goed mogelijk op te ruimen. Zo wordt in de periode waarin het blad van de bomen valt het vegen van de straten zodanig ingedeeld, dat binnen vijf weken de hele gemeente een keer is geveegd. Daarnaast besteedt de WML in opdracht van de gemeente vele uren aan het handmatig opruimen van het blad.

Toch valt niet te voorkomen dat er veel blad in particuliere tuinen valt en/of waait. Daarom kan ook dit najaar het afgevallen blad van bomen weer gratis in de milieustraat worden afgegeven, in de periode van 22 oktober t/m 1 december. Het blad moet wel afgescheiden worden aangeleverd, het mag niet vermengd zijn met ander (tuin-)afval. Per keer mag maximaal twee kubieke meter worden afgegeven en de aanbieder moet aan kunnen tonen in de gemeente Loon op Zand te wonen.

De milieustraat van de gemeente Loon op Zand is gevestigd aan de Liechtensteinstraat in Kaatsheuvel. De milieustraat is op dinsdag en woensdag open van 13.00 uur tot 16.00 uur, op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.