Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, november 14, 2007

Muziekbond 'dupeert' Sinterklaas in Kaatsheuvel

Het Brabants Dagblad van vandaag:

KAATSHEUVEL - Sint moet het zondagmiddag bij zijn intocht in Kaatsheuvel zonder de muziek van Harmonie Kaatsheuvel doen. De goedheiligman is de dupe van een fout van de Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen.

Door de plotselinge afgelasting enkele weken geleden van een bondsconcours in Venlo, moet de Kaatsheuvelse harmonie noodgedwongen uitwijken naar het bondsconcours zondag in Enschede. Anders kan de harmonie promotie naar de derde divisie wel vergeten. "Wij vinden het heel vervelend voor de Stichting Sinterklaas Kaatsheuvel, maar ook wij zijn door de bond gedupeerd", zegt secretaris Marino Ligtvoet. "We hadden ons al begin dit jaar ingeschreven voor Venlo. Pas enkele weken geleden hoorden we dat het daar niet doorging. Onbegrijpelijk, want als vereniging stem je het hele jaar af op zo'n concours. Gelukkig kunnen we nog in Enschede terecht, ook al was dat eigenlijk volgeboekt." In Kaatsheuvel is nu een grote rol voor de Pietenband weggelegd, aldus Jessica van den Hout van de organisatie. "En de Muziekpiet gaat de majoretten begeleiden."