Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, december 20, 2007

STRENGE VUURWERKREGELS voor kopen, hebben, afsteken

Kaatsheuvel - De afgelopen weken zijn de opslagvoorzieningen voor vuurwerk binnen de gemeente Loon op Zand gecontroleerd en in orde gebracht, zodat ook de komende maand het vuurwerk weer veilig kan worden opgeslagen. De volgende adressen in de gemeente Loon op Zand beschikken over een vergunning voor het opslaan en verkopen van vuurwerk:
• Boerenbond, Berkakker 2 te Kaatsheuvel
• Koenen Kaatsheuvel B.V., Jan de Rooijstraat 47 te Kaatsheuvel
• Hubo, Hoge Steenweg 17b te Loon op Zand

Het kopen van vuurwerk
Vuurwerk mag alleen gekocht worden op 28, 29 en 31 december a.s. Bent u in het bezit van vuurwerk, buiten de genoemde dagen, dan kunt u rekenen op een proces verbaal. Per persoon mag niet meer dan 10 kilo gekocht danwel vervoerd worden. En aan personen onder de 16 jaar mag geen vuurwerk verkocht worden.
Tijdens de bovengenoemde verkoopdagen zal door de politie en de gemeente intensief gecontroleerd worden op de hoeveelheden aanwezig in de opslagen, in de (buffer)bewaarplaats, de verkoopruimte, de hoeveelheden die per persoon worden verkocht en de leeftijd van de personen waaraan wordt verkocht.

Het afsteken van vuurwerk
Vuurwerk mag alleen op maandag 31 december 2007 vanaf 10.00 uur ‘s morgens t/m zaterdag 1 januari 2008 02.00 uur worden afgestoken. U bent in overtreding indien u het vuurwerk op andere dagen afsteekt.