Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, december 05, 2007

Wit kasteel wederom gekraakt

LOON OP ZAND: De wijkagent van Loon Op Zand heeft vanmorgen een brief uitgereikt aan de krakers van het Witte Kasteel in Loon op Zand. Hierin staat dat zij binnen 24 uur het pand moeten hebben verlaten. Hun kraakactie is niet rechtmatig omdat uit onderzoek gebleken is dat het pand, of onderdelen daarvan, nog tot begin februari 2007 bewoond is geweest.
De politie kreeg dinsdagmorgen 4 december jl. omstreeks 10.35 uur een melding dat het Witte Kasteel aan de Kasteellaan gekraakt werd. De melder zag dat een van de krakers de ketting van de stalen poort had doorgeknipt en dat er goederen uit een bus werden geladen. Wijkagent H. Houtepen nam namens de politie een kijkje bij het pand. Een van de krakers die zich opwierp als woordvoerder, een 44-jarige Bredanaar, verklaarde dat hij had nagegaan dat het bedoelde pand al meer dan een jaar leeg stond. Daarom hadden hij en enkele andere mannen het pand gekraakt. In de middaguren heeft de wijkagent, na overleg met zijn teamleiding, de woordvoerder aangezegd dat de kraak niet rechtmatig was. Immers er was tot 1 februari van dit jaar nog gebruik gemaakt van het pand. Tevens verzocht de wijkagent de krakers hun boeltje voor de volgende ochtend te pakken en te verdwijnen. Vanmorgen bleek dat de man die opgetreden had als woordvoerder, inderdaad met enkele andere vertrokken was. Echter, er waren enkele nieuwe mensen gekomen die het pand naar eigen zeggen opnieuw gekraakt hadden. De wijkagent heeft de nieuwe woordvoerder nu een brief overhandigd waarin aangezegd wordt dat de krakers binnen 24 uur vertrokken moeten zijn. De politie wacht af of hieraan gevolg wordt gegeven.