Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, januari 29, 2008

Casade wil nieuwe Werft in Kaatsheuvel bouwen

De Loonse gemeenteraad hield maandagavond een hoorzitting over het accommodatiebeleid.

Kaatsheuvel – Casade Woondiensten wil het nieuw te bouwen carré op het marktplein en de sporthal in het buitengebied ontwikkelen, financieren, bouwen en exploiteren. Het stichtingsbestuur wil dan wel van het gemeentebestuur de garantie dat de huurpenningen ook op lange termijn betaald worden. Dit zei directeur Ad Gruijters maandagavond tijdens een strak geregisseerde hoorzitting door de Loonse gemeenteraad over het rapport dat Bureau Marktplan heeft uitgebracht over het accommodatiebeleid in de gemeente. Casade is één van de vele partijen die door een breed forum van raadleden gehoord werden. Directeur Wil van Amelfoort van het S.M.C. sprak zijn voorkeur uit voor nieuwbouw. Tevens is het niet eens met de door Marktplan berekende benodigde 3.200 m2. “Berekeningen door bouwkundigen komen hoger uit”, merkte hij op. Volgens van Amelsfoort zal de splitsing tussen sociaal cultureel en sport de gemeente hoe dan ook meer geld gaan kosten. “Alleen meer commerciële activiteiten kunnen iets toevoegen aan de exploitatie van het Bruisend Dorpshart. Maar wij mogen niet werven”,aldus de directeur. De besturen van de Gildenbond en de Westkant voelen niets voor verhuizing naar de Werft of het onderbrengen bij een overkoepelende organisatie, zoals de gemeente voorstaat. “Wij zijn een vrijwilligersorganisatie en we willen onze eigen identiteit en structuur behouden. “We staan open voor goede voorstellen maar wij hebben zelf een bruisend hart”, aldus voorzitter Harrie van der Made van de Gildenbond. Datzelfde geldt voor de Westkant in Kaatsheuvel en de Kuip in loon op Zand. Beide organisaties willen op dezelfde voet verder gaan. Eén uitzondering is Crossroads. Het bestuur hinkt nog op twee gedachten. ‘We willen een jongerencentrum blijven maar verhuizen naar het dorpshart zou best een breder plubliek aan kunnen trekken. Zijn mening werd echter onderuit gehaald door interim-directeur Jeanne van Asseldonk van Triangel. ”Niet doen”, is het advies. Een grote tegenvaller voor het raadsforum was de bijdrage van de gebruikersgroep Bruisend Dorpshart die niets mee te delen had. “Wij hebben in oktober 2007 een advies uitgebracht, maar de informatie komt niet terecht waar het voor bedoeld is, want wij werken voor de projectgroep”, klonk het teleurstellend.


Feiten
De hoorzitting over het accommodatiebeleid is in gang gezet door griffier Cobie Miedema. Alle fracties mochten hun vragen schriftelijk indienen. Die zijn gegroepeerd en het forum van raadsleden mocht vragen stellen. Daarvan waren de meesten door andere fracties ingediend. Dus de oppositie stelde vragen van de coalitie en andersom. Een hoorzitting dus ingevuld zonder enig politieke kleur die strak geleidt werd door een willekeurige voorzitter Leon van Boxtel. Een grote stap in het duale stelsel.