Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, januari 23, 2008

Crossroads Kaatsheuvel wil eigen ingang

KAATSHEUVEL - Jongerencentrum Crossroads in Kaatsheuvel maakt zich zorgen over het behoud van de eigen identiteit als het in De Werft wordt opgenomen. "Vooral een eigen ingang vinden wij dan van essentieel belang", schrijft voorzitter Mark Wijtenburg aan het college in een reactie op het eindrapport over het accommodatiebeleid.

Naar aanleiding van dit rapport pleit het college voor nieuwbouw van een sociaal-cultureel centrum in het nieuwe Dorpshart en van een sport- en evenementencomplex aan de rand van Kaatsheuvel.

In de nieuwe De Werft zou ook voor Crossroads ruimte zijn. Het jongerencentrum is nu gehuisvest aan de Dreefseweg. Wijtenburg waarschuwt voor problemen die door de verhuizing naar het centrum kunnen ontstaan zoals de deurproblematiek. "Wij zullen er meer toeloop krijgen, ook van mensen die niet tot de doelgroep horen", verwacht Wijtenburg. Andere belanghebbenden hebben niet of nauwelijks op het rapport gereageerd. Ook Wil van Amelsfoort, directeur van De Werft, houdt zijn kruit droog tot de hoorzitting die de gemeenteraad maandag over dit onderwerp houdt.

door Tineke Louwerse : Brabants Dagblad