Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, januari 09, 2008

Meer gevallen woonoverlast in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - 27 gevallen van woonoverlast hebben zich het afgelopen jaar voorgedaan in de gemeente Loon op Zand. Dat is een forse stijging ten opzichte van 2006 toen het om vijftien gevallen ging. Volgens het Platform Woonoverlast hebben de meeste zaken te maken met verslavingsproblematiek, overlast door honden en overlast door bezoekers waarbij een verband met dealen wordt vermoed. Ook was er sprake van een combinatie van oorzaken.

De gemeente blijft samenwerken met het platform waarin ook Casade Woondiensten, politie en maatschappelijk werk zitting hebben. Punt van discussie is of er nog meer partners moeten aansluiten bij het overlegorgaan dat zoekt naar oplossingen voor de woonoverlast. Gesprekken met bewoners, optreden van politie of inschakeling van hulpverleningsinstanties behoren tot de acties als de klachten over woonoverlast uit de hand dreigen te lopen. Dit jaar haakt het platform aan bij het nieuwe project Buurtbemiddeling waarbij vrijwilligers worden ingezet om te bemiddelen bij burenruzies.

Buurtbemiddeling is in het leven geroepen om ruzies tussen buren niet te laten escaleren. In Waalwijk loopt een dergelijk project al een paar jaar met succes.

Bron: Brabants Dagblad-Tineke Lauerse