Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, februari 09, 2008

Leegstand Modelleur Kaatsheuvel verbaast iedereen

Foto Frank Trommelen

KAATSHEUVEL - Steeds meer inwoners van Kaatsheuvel verbazen zich over de leegstand in appartementencomplex De Modelleur aan de gelijknamige straat.
Acht appartementen op de benedenverdieping kennen al meer dan een jaar geen bewoner. Volgens de bewonerscommissie van het complex is er veel vraag naar de leegstaande seniorenappartementen, die vijf jaar geleden opgeleverd zijn en door Prisma gehuurd worden van Casade Woondiensten.


Vestigingsmanager Frans Desloover van Casade Woondiensten reageert laconiek op de vraag waarom de appartementen al langer dan een jaar leegstaan. "Zolang de huur betaald wordt, is er wat ons betreft niets aan de hand."

Directeur Leo Platschorre van Prisma wil de discussie niet via de krant voeren. Wel wil hij kwijt dat in tegenstelling tot jongere projecten zoals bij het Gerard de Nijshof, Prisma bij de ontwikkeling betrokken is geweest. De stichting is in het project aan de Modelleur gestapt toen het al in een vergevorderd stadium was. Volgens hem voldeden de appartementen toen nog aan de wetgeving. Maar intussen niet meer. "De wet is veranderd en de appartementen zijn niet meer geschikt voor verblijf met behandeling."

Volgens Platschorre zijn de appartementen niet (meer) ingericht op cliƫnten die intensieve zorg nodig hebben. Volgens hem houdt Casade Woondiensten Prisma echter aan het langdurig huurcontract. De driekoppige bewonerscommissie vindt het 'schandalig' dat de gewilde appartementen zo lang leeg staan. "Er zijn veel mensen die komen vragen waar ze moeten zijn om te kunnen huren. Als Casade morgen een advertentie zet, zijn ze in vijf minuten alle acht weg", aldus mevrouw Damen van de bewonerscommissie.

De commissie heeft nog geen contact opgenomen met Prisma. De appartementen zijn in het begin wel bewoond geweest door cliƫnten van Prisma, maar die zijn sinds de nieuwe wetgeving verhuisd naar andere complexen in Kaatsheuvel. De bewoners hopen op een snelle oplossing. "Je ziet regelmatig dat er eieren en tomaten tegen de ramen gegooid worden en ook de putjes die droog komen te staan, stinken veelvuldig."

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Kan prisma die appartementen dan niet gaan verhuren aan onze inwoners? of mag dat contractueel niet?

11 februari, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Dam mag inderdaad niet!

11 februari, 2008  

Een reactie posten

<< Home