Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, mei 29, 2008

Kaatsheuvelse tassen voor de EK-vedetten van Oranje

KAATSHEUVEL - Het Kaatsheuvelse bedrijf Wim Mutsaers, dat gevestigd is aan de Verzetstraat, heeft de opdracht gekregen om voor spelers en begeleiders van het Nederlands Elftal zestig luxe tassen te maken.

Het geld dat daarmee gemoeid is, blijft onbesproken. "Ik krijg gewoon mijn prijs", aldus Mutsaers. "Als een overnachting voor één speler 500 euro kost, dan begrijp je wel dat ze hier niet zo moeilijk over doen."

De tassen van de begeleiders, Edwin van der Sar en Ruud van Nistelrooij liggen te pronken op tafel. "Van die twee weet ik zeker dat ze bij de selectie zitten", vertelt Mutsaers, die geen speciale actie heeft ondernomen om de opdracht te krijgen. "Dit is gewoon door mond-tot-mond-reclame gekomen." Mutsaers kreeg de opdracht een functionele tas te maken voor een laptop, een mobiele telefoon en een krant. "Ze moeten natuurlijk kunnen mailen en chatten." De schoudertassen zijn met de hand gemaakt en voorzien van een echtheidscertificaat. "Wij zijn een duurzaam bedrijf, dus we hebben alleen ecologisch leer gebruikt", aldus Mutsaers. De buitenkant is minutieus voorzien van de naam van de eigenaar van de tas. "Als de spelersbus aankomt, dan kijken jullie naar de spelers, en ik naar de tassen", lacht de eigenaar van de tassenfabriek, wiens meeste klanten uit het westen van het land komen. "De Brabanders vinden ons product vaak te duur", aldus Mutsaers. Tot zijn kring van vaste klanten behoren enkele ministers en beroemde advocaten.

Omdat het ontwerp functioneel is gehouden, denkt Mutsaers dat de spelers zijn tas ook na het EK in ere zullen houden. "Dat is het mooie aan deze opdracht."