Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, mei 28, 2008

Vol programma Wereldwijd Loon op Zand

Vol programma Wereldwijd Loon op Zand

Loon op Zand - Aanstaande zondag 1 juni zal in Loon op Zand wordt rondom de Kuip aan de Klokkenlaan van 13.00 tot 18.00 uur het jaarlijkse festival Wereldwijd worden gehouden. Diverse instellingen en organisaties, die projecten ondersteunen in landen, waar de mensen die het minder getroffen hebben dan wij in Nederland zullen zich presenteren.

Er is veel muziek en zijn er standjes met lekkere hapjes en drankjes en spullen bekijken en kopen uit alle delen van de wereld. Dit jaar vinden de optredens plaats op twee podia. Ook de jeugd zal een bijdrage leveren in het programma met het reeds traditionele Zing je Ding, en met gedichten, die in het kader van het basisscholenproject van de stichting Wereldwijd zijn gemaakt.

De middag wordt geopend door “De Levensgenieters”, die met hun repertoire aan willen sluiten bij de Wereldwijd-gedachte. Verder kan het publiek genieten van optredens van de Zuid-Amerikaanse dansgroep Latina4life. Er is een spectaculaire capoeira-show van de Indian Magic&Dancing Dolls te zien. Capoeira is Braziliaanse vechtdans die uit de tijd van de Afrikaanse slavernij in Brazilië stamt. Bijzonder is het optreden van de Indian Magic and Dancing Dolls , een mystieke show vol Indiase magie en dansende poppen. Trucs, dans, muziek en prachtige kostuums. Een magische vibe die het publiek van begin tot eind blijft boeien. Deze theatergroep van 12 jonge hindoepoppenspelers en moslimmagiers combineren hun artistieke erfgoed. Verder zijn er presentaties van muziekinstrumenten en workshops capoeira door de stichting TODOS. Ook kunnen de bezoekers oude shirts of tasjes laten beschilderen of meedoen aan percussieworkshops. De toegang is gratis.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Wisten jullie dat de dirigent mieke van der velden zomaar aan de kant is gezet door het hele bestuur
Dat het concert op 11 april niet door gaat.
daar er geen dirigent meer is dat het hele koor ziek is.

15 januari, 2009  

Een reactie posten

<< Home