Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, mei 26, 2008

Een zilveren Pleinfestival met een gouden randje

KAATSHEUVEL - De organisatoren van het Pleinfestival kunnen tevreden terug kijken op het feestweekend.

Maar liefst 40.000 mensen bezochten het driedaagse evenement dat dit keer alweer voor de 25ste keer werd gehouden.

Het meezingfestijn had vrijdagavond aanvankelijk een stroeve start. Tijdens het optreden van Dries Roelvink was het publiek nog tam. "Half 10 is te vroeg om op te treden. De mensen moeten eerst een potje bier op hebben", verontschuldigde de Amsterdammer zich. Hij kreeg gelijk, want later op de avond werden de nummers als Brandend Zand uit volle borst meegezongen. Jos Steenbergen kreeg met Rood van Marco Borsato een koor van enkele duizenden meezingers achter zich. Het spektakel werd afgesloten met een kleurrijke lasershow.

Onder een stralende zon ging zaterdagmiddag de Tienerfestatie van start. Het plein was omgetoverd tot één grote speeltuin. Vooral de Bungy-trampoline was erg in trek. De 6-jarige Jonatan Schalken haalde tot schrik van zijn moeder gemakkelijk een hoogte van vier meter. Voor de kinderen die alle speeltoestellen gedaan hadden, was er een zuurstok of een muntje voor de kermis.

Mede door het mooie weer was de zaterdagavond ook een groot succes. De Taptoe, met gehandicaptendrumband Prins Maurits in het voorprogramma, was een grote reünie van wereldkampioenen. Vooral het optreden van de voor deze gelegenheid samengestelde Silver Celebrationband, een verzameling van zeventig muzikanten die ooit op de taptoe opgetreden hebben, viel bij het publiek bijzonder in de smaak.

De senioren van K. en G. uit Leiden, het Pasveerkorps uit Leeuwarden en Advendo uit Sneek kregen menig applaus van de duizenden bezoekers. De Taptoe werd afgesloten met een prachtig vuurwerk.

Het optreden van Present Danger zaterdagavond bleek een gouden greep. De Kaatsheuvelse band liet zien waarom ze uitgeroepen is tot beste coverband van Nederland. Bij het nummer Nothing Else Matter van Metellica ging het massaal gekomen publiek uit haar dak. "We zijn blij dat we voor ons publiek in eigen dorp nu eindelijk iets terug kunnen doen" aldus Joost Hamers van de band.

Volgens schattingen trok de braderie van zondagmiddag 20.000 bezoekers.

De bezoekers die geen plaats hadden gevonden op een van de terrassen, schuifelden voetje voor voetje door de straten. De vele optredens en de 'grote vogel' waaronder drie mensen konden hangen om een rondvlucht op 68 meter hoogte te maken, trok veel bekijks.