Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, mei 23, 2008

Strijd tegen 'loeiende airco' houdt aan

KAATSHEUVEL - Willy Pullens klinkt uiterst strijdbaar. De Kaatsheuvelse blijft zich fel verzetten tegen de airco op het dak van bedrijfsgebouw Het Hoefijzer in Kaatsheuvel, of liever gezegd het geluid daarvan. "Het loeit vaak de hele dag.

Het is echt de ergernis ten top."

De airco op het gebouw aan de Europalaan is veelbesproken. Al jaren klaagt een aantal omwonenden over de 'herrie'. Het geluid van de airco doet denken aan een stofzuiger die hard aanstaat, vinden ze. "En dat dan uren achter elkaar." Ruim een jaar geleden stelden ze het echt beu te zijn. De klagers wilden snel extra maatregelen om het geluid te dempen.

Wat er in het afgelopen jaar met hun klachten is gebeurd? HĂ©lemaal niets, stelt Willy Pullens. "We horen niets meer van gemeente en bouwbedrijf Hoefnagel (eigenaar van het pand red.) Alleen de airco loeit door. Erg frustrerend. Vooral als je dat gebouw ook nog grotendeels leeg ziet staan."

De Kaatsheuvelse legt zich er niet bij neer. Het wordt hoog tijd voor een onafhankelijke partij, die zich in deze discussie gaat mengen, vindt ze. "We willen door een onafhankelijk bureau geluidsmetingen laten doen. Het kost natuurlijk wat, maar dan heb je wel harde gegevens. Over de huidige metingen bestaan de nodige twijfels." Een volgende stap is het inschakelen van de Nationale Ombudsman, stelt ze. Die moet zich maar eens goed over de overlast buigen. "Iedereen heeft begrip voor onze klachten. Gemeente, politie. Maar er gebeurt verder niets. Helemaal niets."

Irritant geluid of niet, volgens gemeente en bouwbedrijf Hoefnagel, worden met de airco geen (geluids)regels overtreden. Extra maatregelen zijn dus niet verplicht. Maar Willy Pullens denkt daar anders over. "We geven niet op."

Labels: