Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, mei 22, 2008

Casade haakt af bij plan voor De Els II Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Bouwbedrijf Pepping en Casade Woondiensten gaan tóch niet met elkaar in zee bij het bouwplan De Els II in Kaatsheuvel.

Pepping wil nu snel met een andere woningcorporatie zaken doen om de bouw van de 58 zorgappartementen niet nog verder te vertragen. Het doel is nu eind dit jaar met de bouw te starten.

In nieuwbouwwijk De Els II moet een groot wooncomplex verrijzen. De bouw van de 58 huurwoningen zou net na de bouwvak starten. Maar dat lukt zeker niet. Overleg tussen Pepping (bouwer en eigenaar van de grond) en Casade (beheer en exploitaitie) is vastgelopen. "We hebben een zakelijk verschil van mening", aldus Frans Desloover van Casade. "Dat is iets heel anders dan een conflict."

Volgens Desloover heeft het bouwplan zich zo ontwikkeld dat het niet meer voldoet aan de wensen van Casade. Zo zouden meer grotere luxe appartementen gebouwd worden en dreigde de huurprijs te hoog te worden voor bepaalde doelgroepen. "Dit was niet alleen de schuld van Pepping", stelt Desloover. "Zeker niet. Het heeft ook te maken met stedenbouwkundige eisen. Zo brengen zaken als de aanleg van een parkeerkelder de nodige kosten met zich mee."

Casade heeft Pepping aangeboden om alle 58 huurappartementen tegen de marktwaarde te kopen, stelt Desloover. Om ze daarna weer te verhuren. Volgens Desloover is de marktwaarde van de woningen gemiddeld zo'n twee ton. Het gaat dus al snel om een bedrag van 12 à 13 miljoen euro om alle appartementen te kopen. Volgens Casade ligt het aanbod er nog steeds, maar ziet Pepping het vooralsnog niet zitten.

Volgens directeur Geert van Gerwen van Pepping is er al een andere partij in beeld, die mee wil doen. Namen wil hij niet noemen.

Beide partijen benadrukken bij andere bouwprojecten gewoon te blijven samenwerken.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

ik snap het ff niet mer die parkeerkelder was al van het begin af aan in beeld hoor. is
gewoon een klets verhaal

24 mei, 2008  

Een reactie posten

<< Home