Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, mei 20, 2008

Geld voor omroep RTV

LOON OP ZAND - Streekomroep RTV Midden-Brabant kan rekenen op financiƫle steun van de gemeente Loon op Zand.

De omroep krijgt een jaarlijkse subsidie van 9000 euro. Verder ontvangt RTV eenmalig een bedrag van 8000 euro voor het opstarten van de uitzendingen in Loon op Zand. Dat is in ieder geval het voorstel van het college.

De regionale omroep RTV Midden-Brabant, die uitzendt in de gemeenten Loon op Zand en Waalwijk, wil de zaken professioneler aanpakken. Dat geldt zowel voor de radio- als de tv-uitzendingen. Daar is extra geld voor nodig. RTV vroeg de gemeente daarom een jaarlijkse subsidie van 20.000 euro. Maar dat bedrag valt een stuk lager uit. De gemeente wil samen met RTV wel verder kijken naar de doelstellingen van de omroep. In 2009 wordt besloten of de jaarlijkse subsidie omhoog moet. Het college ziet wel een belangrijke rol weggelegd voor de lokale radio en tv, als het gaat om informatie over de gemeente.

RTV vroeg verder ook 10.000 euro voor de opstartkosten van de zender in de gemeente Loon op Zand. De omroep is in 2006 en 2007 met flinke kosten geconfronteerd door onder meer promotie, aanpassen van kabelnet en zendvermogen. Verder waren er ook plannen voor een studio in Loon op Zand. Maar dat plan is voorlopig uit beeld. Het college wil nu met 8000 euro over de brug komen. De raad buigt zich snel over het geld voor de lokale omroep.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Het is wel een vooruitgang vergeleken met LTV. Van mij mogen ze die subsidie van 20000 euro wel ieder jaar krijgen hoor.

20 mei, 2008  

Een reactie posten

<< Home