Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, mei 19, 2008

Enquête rond ombouw N261

LOON OP ZAND - Inwoners en ondernemers van Loon op Zand krijgen de kans zich uit te spreken vóór of tégen een afsluiting van de Hoge Steenweg als verbindingsweg naar Kaatsheuvel.

De Loonse partijen PvdA, VVD, GroenLinks en SP houden een 'bliksemonderzoek' naar de gevolgen van de ombouw van de N261 (Midden-Brabantweg) voor de inwoners van het dorp. Gisteren zijn op 500 adressen in Loon op Zand vragenlijsten verspreid.

Er is volop discussie over het plan om van de Hoge Steenweg een doodlopende weg te maken. "Veel inwoners willen zo'n afsluiting niet, als je de reacties in het dorp hoort", stelt PvdA-fractievoorzitter Peter Flohr. " Ze zien de weg als een belangrijke ader tussen Loon op Zand en Kaatsheuvel. Tot nu toe zijn de inwoners nog te weinig betrokken geweest bij zo'n belangrijke zaak. Met deze steekproef willen we een duidelijk signaal afgeven." Volgens Flohr is de enquête een ultieme poging om gemeente en provincie duidelijk te maken wat de inwoners willen. "Een laatste strohalm." Op 7 juni praten de vier partijen in Loon op Zand met Brabantse statenleden over de resultaten van het onderzoek. Ook college en coalitiepartijen van Loon op Zand zijn uitgenodigd.

De discussie over de Hoge Steenweg heeft alles te maken met de toekomstige ombouw van de drukke N261 tot een autoweg. Bij Loon op Zand moet een nieuwe aansluiting op de N261 komen, ten zuiden van het dorp. De huidige aansluiting bij de Hoge Steenweg vervalt dan. Dat heeft ook gevolgen voor het verkeer in het dorp zelf. Het bureau Goudappel Confeng heeft naar mogelijke oplossingen gekeken. En als het nu aan de gemeente ligt, wordt de Hoge Steenweg een doodlopende weg voor auto's. Maar PvdA, VVD, GroenLinks en SP vinden dat een ander alternatief zwaar onderbelicht blijft: een verbinding tussen de Hoge Steenweg en Horst-Heideweg richting Kaatsheuvel.