Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, mei 18, 2008

Kaatsheuvelse Kidsrun in trek bij de jeugd.


Kaatsheuvel – Als zaterdag om 15.00 uur het feestje voor de Kaatsheuvelse Kids begint, komt de regen met bakken uit de lucht. Het mooi aangeklede marktplein biedt een trieste aanblik. De opgestelde attracties blijven leeg. Alleen de volhouders gaan door. Zo scoort Friso van der Korput (10) aan de lopende band bij het voetbalspel “Op de stropdas”. Organisator Jan Dirksen laat de regen gelaten over zich heen komen. “Als het droog wordt zit er veel zuurstof in de lucht en kan er misschien vanavond weleens een toptijd uitkomen”, klinkt het optimistisch. Tegen 18.00 uur begint de warming up van kids. Anna Rosendaal (6) van de Kaatsheuvelse basisschool de Touwladder doet de oefeningen moeiteloos mee met een grote lolly in haar mond.

Bij de start van de loop is het droog. Noah van Chaam trekt zijn schouders op als bij de vraag of hij bij de favorieten van groep 3 en 4 hoort. De als kat geschminkte Denise den Teuling van de Bussel ziet zichzelf wél winnen. De 59 kinderen worden weggeschoten door (de zwangere) Merel de Knegt. Na 660 meter komt Hugo Slik (8) van basisschool de Touwladder als eerste over de finish. Hij krijgt een aai over zijn bol en een dikke knuffel van zijn moeder Anneke. Hans Verstappen is druk aan het fotograferen. Zijn zoon Sam loopt mee met groep 5 en 6. “Hij voetbalt bij Willem II en wil bij de eerste 15 eindigen”, klinkt het bescheiden. Zijn brede lach op zijn gezicht verraad echter dat hij meer verwacht van zijn zoon. De Kaatsheuvelse Sander Daamen (10) wint de race over 990 meter met twee vingers in de neus. Burgemeester Ria van Hoek schiet groep 7 en 8 weg. Zij moeten 1880 meter afleggen. Langs de kant staat Wil van Beers van het Pleinfestival te kijken. “ik ben nieuwsgierig hoe ze het organiseren want volgende week moeten wij met het Pleinfestival aan de bak”.

De snelle linksbuiten van Desk D2 en leerling van basisschool de Vaert , Ferry Laros (12) komt als eerste over de meet. Net als alle andere lopers krijgt hij een medaille. “Dit is misschien nog wel leuker dan de grote wedstrijd”, zegt Jeannette Dirksen enthousiast. Om 19.30 uur, als de kanonnen aan hun race beginnen zijn de meeste kinderen al naar huis om te douchen en naar bed om te dromen van de volgende editie van de prima georganiseerde Kidsrun.