Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, mei 15, 2008

Onderzoek vals alarm hulpdiensten

Kaatsheuvel - De politie tilt zwaar aan de valse melding, waarvoor zaterdag onder meer vier brandweerwagens en een ambulance uitrukten naar de Midden- Brabantweg tussen Waalwijk en Tilburg.

Ze hoopt via grondig onderzoek de beller te achterhalen. Ze sluit niet dat deze wellicht meer valse meldingen op zijn geweten heeft.

De dader wacht een forse boete. Voor het doen van een valse melding kan de boete oplopen tot ruim 2200 euro.

Hulpverleners kwamen zaterdag massaal in actie na een melding van een motorrijder die in de omgeving van Kaatsheuvel bekneld lag onder een vrachtwagen.

Brandweer, ambulance en traumahelikopter werden gealarmeerd. De hulpverleners zochten in de buurt tevergeefs naar het ongeluk. Het alarm bleek vals.

Het valt volgens een politiewoordvoerder niet mee om alle schade op de dader te verhalen. Wel staan er dus forse boetes op valse meldingen