Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, mei 13, 2008

Schoenensociëteit Langstraat komt er

DE LANGSTRAAT - Het initiatief om in De Langstraat een sociëteit voor de schoenen- en lederbranche in het leven te roepen, is in vruchtbare bodem gevallen.

Ruim honderd bedrijven hebben belangstelling getoond. Voor 29 mei staat de officiële oprichtingsvergadering van de sociëteit op het programma.

Het initiatief voor de sociëteit is afkomstig van de Rabobank Waalwijk-Loon op Zand. De bedoeling is De Langstraat als 'Schoenen- en Lederhart van Nederland' nationaal en internationaal onder de aandacht te brengen en zo ook de regio te promoten.

Een speciale werkgroep heeft de oprichting van de sociëteit voorbereid. Daarin zijn groothandel, detailhandel en fabrikanten vertegenwoordigd.

"Zoals het Westland internationaal bekend is door zijn bloemen willen we De Langstraat als het centrum van schoenen en leder op de kaart zetten. De Langstraat als keurmerk voor schoenen en leder", zegt Rabobankwoordvoerster Ilse de Bruijn