Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, mei 14, 2008

Hulp bij solliciteren in Wijkpunt Pannenhoef

KAATSHEUVEL – Mensen die willen solliciteren kunnen binnenkort gratis hulp daarbij krijgen.

Zaterdag 24 mei wordt start het eerste Sollicitatie Spreekuur in Wijkpunt Pannenhoef. Van 10:30 tot 12:00 kan iedereen uit Kaatsheuvel en omgeving terecht met vragen over zijn/haar sollicitatiebrief, email, of overzicht van opleiding en werkervaring en het sollicitatiegesprek.

Deelname aan het spreekuur is gratis. Wijkpunt Pannenhoef, Jacob Ruysdaelstraat 14, is gevestigd in het nieuwe Gerard de Nijshof in Kaatsheuvel. Op zaterdag 7 en 21 juni is er een Sollicitatie Spreekuur op dezelfde tijd.

Het Sollicitatie Spreekuur s een initiatief van buurtbewoonster Paula van Ginneken, afgestudeerd in Tekst en Communicatie aan de UVT. Al jaren helpt ze vrienden en bekenden succesvol met hun sollicitaties. Nu wil ze haar kennis en ervaring graag delen met een grotere groep. “De manier waarop je jezelf en je (werk-)ervaring presenteert, is belangrijk. Werkgevers en personeelsfunctionarissen zijn bijvoorbeeld gevoelig voor feitelijke informatie. Dus niet ‘Ik vind het heel leuk om met dieren te werken’ maar ‘In mijn functie als assistent bij dierenarts X werkte ik dagelijks met honden en katten’, aldus Van Ginneken.

Coördinator van Wijkpunt Pannenhoef, Jacqueline de Bekker van Prisma, is enthousiast over het spreekuur. “Wij zijn heel blij met dit soort initiatieven uit de buurt. Het Sollicitatie Spreekuur past goed bij onze doelstellingen en geïntegreerde aanpak. ” Het spreekuur wordt drie keer aangeboden als proef. Eind juni bekijken de initiatiefneemster en de coördinator of ze het project verder voortzetten. Zie voor meer informatie over de activiteiten in Wijkpunt Pannenhoef: www.pannenhoef.nl.