Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, mei 16, 2008

Proef met omstreden 'mosquito' wankelt

KAATSHEUVEL - De hangjongeren bij winkelcentrum Hoofdpoort in Kaatsheuvel worden voorlopig nog niet weggejaagd door de omstreden 'mosquito', een apparaat dat een voor jongeren irritante, hoge zoemtoon uitstoot.

Het is zelfs uiterst onzeker of de proef doorgaat. Eerst moet duidelijk worden of de mosquito geen hinder oplevert aan derden, zoals kinderen.

Hangjeugd zorgt voor nogal wat overlast bij het winkelcentrum. Beheerder SCM Vastgoed van de Hoofdpoort heeft plannen om als proef een mosquito op te hangen. Maar het apparaat is niet onomstreden. Het is gebleken dat jongeren de toon van de mosquito niet langer dan zo'n zes minuten verdragen en dan snel hun biezen pakken. In Den Haag woedt een discussie of de inzet van zo'n apparaat wettelijk wel kan. Ook zouden bijvoorbeeld ook jonge kinderen last hebben van de hoge toon.

"We willen eerst weten of het apparaat aan alle regels voldoet en geen hinder oplevert voor anderen", aldus een SCM-woordvoerder. "Bij twijfels zien we van de proef af. Als wel alles in orde blijkt, kan de mosquito er zo hangen." Volgens hem neemt de overlast door hangjeugd overigens de laatste tijd wat af. "Maar helemaal verdwenen, is het nog niet."