Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, mei 17, 2008

“Met vol gas verder met Bruisend Dorpshart”

Kaatsheuvel – Het college van Loon op Zand kan verder met de plannen van het Bruisend Dorpshart. Donderdagavond slikte de gemeenteraad een financiële tegenvaller waardoor de totale kosten van het plan stijgen van 52,2 naar 64,8 miljoen euro. Het college moet op zoek naar één of meerdere marktpartijen die door creatief te bouwen het tekort af kan dekken. De raad bleef verder bij het standpunt dat het plan de gemeente niet meer mag kosten dan 10,7 miljoen. Ook moet het bidbook gehandhaafd blijven.

Wethouder Hans Waijers (CDA,Dorpshart) was blij met het raadsbesluit. “We gaan met vol gas geven verder en voor het einde van het jaar heeft U een complete financiële onderbouwing en een planning”, zegde hij toe.

Peter Flohr (PvdA),stelde voor snel mogelijk te starten met de bouw van woningen achter de brandweerkazerne. De partij ziet beren op de weg als het project aan één marktpartij gegund. “Het kan gebeuren dat de ontwikkelaar het bidbook niet kan realiseren, tenzij de gemeente er extra geld bij legt, of worden tijdens de ontwikkelingsfase extra kosten bij de gemeente op tafel gelegd”,aldus de fractievoorzitter.

Ook Cees van de Ven (GroenLinks) hield een vurig pleidooi om snel te starten en eventuele tekorten aan te zuiveren. “Het bedrag van 10,7 miljoen is vastgesteld toen de gemeente nog niet eens wist hoe hoog de reserves waren”, aldus van de Ven. “Kaatsheuvel is al jaren aan het verpauperen en op zoek naar zijn eigen identiteit. Het dorp wacht al decennia lang op het beloofde aantrekkelijke dorpscentrum. Om het doemdenken tegen te gaan mochten de bewoners vorig jaar tijdens een open dag op het marktplein inspreken en mee beleven hoe mooi het allemaal zou worden. We roepen nu het college op om daadkracht te tonen en de burgers een gezond perspectief mee te geven”.