Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, mei 25, 2008

Loon op Zand wil snel meer sporters

LOON OP ZAND - Het is de gemeente Loon op Zand veel waard om meer mensen aan het sporten en bewegen te krijgen.

Ze houdt daarom een groot onderzoek naar het sportieve klimaat in Loon op Zand. Bewegen de inwoners veel of weinig? En wat zijn de wensen op sportgebied. Een enquête onder 1.500 inwoners moet daar antwoord op geven.

Verder is er overleg met sportclubs, maar bijvoorbeeld ook met ouderenbonden. Het onderzoek moet eind dit jaar leiden tot een sport- en beweegnota van de gemeente.

Loon op Zand wil de mogelijkheden om te sporten verbeteren. Volgens de gemeente is het onderzoek daarvoor van groot belang. In het overleg met de 'sportaanbieders' komen veel zaken aan bod. "Tegen welke problemen lopen ze op? Werken sportclubs al samen met scholen of ouderenbonden? Hoe zit het met vrijwilligers? Dat soort zaken", zegt een gemeentewoordvoerster. "Veel partijen komen hierbij aan het woord: van voetbalclubs, fitnesscentra, golfbaan tot bijvoorbeeld ouderenbonden." De gemeente hoopt verder dat zoveel mogelijk ondervraagden de enquête invullen. Uiteindelijk moet dit alles leiden tot concrete plannen om meer mensen in beweging te krijgen.