Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, juli 23, 2008

'Het is nog wel erg rustig, beetje té stil'

KAATSHEUVEL - De glimlach wijkt geen seconde van zijn gezicht. Is het barre weer van de voorbije week toch nog ergens goed voor geweest. Een kleine regenplas en het beetje blubber is het enige wat op Recreatiepark Droomgaard in Kaatsheuvel nog herinnert aan het slechte weer.

De korte broeken komen uit de tassen en kampeerders toveren en masse hun zonnebril tevoorschijn. Binnen de kortste keren vreten de wolken de zonnestraaltjes echter weer op. Het buitenzwembad is compleet verlaten. Heel sporadisch neemt er een durfal een duik. Het water is verwarmd, maar buiten het bad is het koud in je zwemkloffie.

Rikus Stoelwinder (52) blijft ver uit de buurt van het bad. Met zijn twee Maltezers op schoot overziet hij het caravanplein. Het oogt leeg. "Ik ben hier voor mijn rust, beetje lezen, wat fietsen, de omgeving verkennen", zegt de Fries. "Maar goed weer is altijd meegenomen. Of ik anders vertrek? Nee, we hebben toch betaald, dus we blijven ook staan tot 2 augustus."

Zijn vrouw Hannie (44) en 17-jarige zoon André komen net aangefietst. Ze zijn blij dat de zon schijnt. "We hebben wel genoeg regen gehad, dacht ik zo", lacht Hannie. "Toen het laatst zo stormde, lag onze luifel zelfs op het dak van de caravan!"

Ze kijkt om zich heen en constateert dat ze nog steeds geen buren hebben. "Dat is toch jammer. Er is ons verteld dat het vol zou staan. Misschien komt het nog. Het hoeft van mij ook niet zo druk, maar dit is wel erg rustig. Beetje stil allemaal." Goed of slecht weer, veel of weinig mensen, de Stoelwinders klagen niet. "We houden de moed erin", zegt Hannie.

Ook zoon André vermaakt zich wel. In het zwembad, op de Tilburgse kermis of met zijn broer, die rond het middaguur zijn roes nog ligt uit te slapen. Zelfs de kleine Maltezers kunnen hem niet doen ontwaken. Iedere hond die passeert, wordt getrakteerd op een blafconcert. De hondjes brengen in ieder geval nog wát leven in de brouwerij.