Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, juli 19, 2008

Aanhoudingen na achtervolging in Kaatsheuvel




Kaatsheuvel - In de nacht van vrijdag op zaterdag tond 03.30 uur nam een bestuurrder van een auro de tekst "Welkom bij Mandemakers" wel erg letterlijk.

De politie hield zaterdagochtend na een achtervolging twee mannen aan. De achtervolging begon in Waalwijk, toen de bestuurder bij het zien van de politie hard wegreed. De achtervolging eindigde in Kaatsheuvel, waar de auto uiteindelijk tegen een muur bij Mandemakers tot stilstand kwam.

De politie zag zaterdag even voor 06.00 uur een auto rijden over de Professor Nolenslaan rijden. Bij het zien van de politie verhoogde de bestuurder zijn snelheid. De politie gaf hem een stopteken. De bestuurder negeerde dit en er ontstond een achtervolging over onder andere de Victoriestraat en de Noorder Parallelweg. De bestuurder reed met snelheden van 100 km/u door de bebouwde kom. Uiteindelijk reed de man Kaatsheuvel binnen en reed ook hier met hoge snelheid. Op de Rechtvaart reed de auto uiteindelijk tegen een muur, nadat de bestuurder de macht over het stuur verloor. De drie inzittenden gingen er vandoor.
Eén van hen verstopte zich in de sloot. De 23-jarige man uit Waalwijk is aangehouden. Een 20-jarige man, de bestuurder van de auto, werd korte tijd later aangehouden. Met behulp van een politiehond is naar de derde verdachte gezocht, maar dit bleek tevergeefs.
De 20-jarige man was in bezit van een kleine hoeveelheid cocaïne. Ook bleek hij onder invloed te verkeren van alcohol. Hij blies op het politiebureau 170 ug/l. In het ziekenhuis is de man een bloedproef afgenomen in verband met rijden onder invloed van verdovende middelen. Hij is bij de eerste hulp behandeld aan de verwondingen die de man opliep bij het verzet tegen zijn aanhouding.
De andere man had een kleine hoeveelheid hennep en een mes in bezit.
Beide mannen zijn ingesloten.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Laat ze daar voorlopig maar even zitten.

19 juli, 2008  

Een reactie posten

<< Home