Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, juli 18, 2008

Automobilist vliegt van viaduct af

Een 38-jarige Tilburger is vanavond in Waalwijk gearresteerd na een ongeval op de Midden-Brabantweg, de N261.

Volgens een politiewoordvoerster kwam de man vanuit de richting Tilburg en reed hij in de richting van de A59. In de buurt van de afslagen naar Den Bosch en de Taxandriaweg, bij de McDonald's, in Waalwijk, raakte de man de macht over het stuur kwijt, botste met zijn auto tegen een lantaarnpaal en vloog vervolgens door de wegafscheiding op het viaduct naar beneden. De auto kwma enkele meters lager terecht, vlakbij de rotonde waarop de Van Andelstraat, Westeinde en Winterdijk uitkomen. Daar kwam op dat moment net een automobiliste langs, maar haar auto werd niet geraakt. In de auto van de Tilburger zat ook nog een passagier. Beide inzittenden bleven ongedeerd.

Enkele voorbijgangers zagen dat de beide inzittenden de plaats van het ongeval wilden verlaten. Deze omstanders gaven het signalement van beide mannen door aan de politie, die hen snel kon achterhalen. De bestuurder moest vervolgens een ademanalyse ondergaan. Hij blies 850 ugl, terwijl 220 ugl het wettelijke maximum is. De bestuurder werd daarop aangehouden voor roekeloos rijden en rijden onder invloed van alcohol. De politie kon het rijbewijs van de man niet afpakken, dat was al eerder ingevorderd. De man reed dus ook nog eens zonder geldig rijbewijs.