Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, juli 18, 2008

Loon op Zand breidt hulp aan peuters uit

LOON OP ZAND - Loon op Zand breidt het project met voor- en vroegschoolse educatie (VVE) voor peuters uit.

Naast Kaatsheuvelse kinderen kunnen vanaf 1 augustus ook peuters uit de kernen Loon op Zand en De Moer extra hulp krijgen om eventuele achterstanden aan te pakken. Voorlopig hoeven de ouders nog niets te betalen voor deze hulp, zo heeft het college besloten.

Volgens wethouder Wil Ligtenberg is het project VVE-Pluslocatie een succes. Het doel is om bij kinderen vroegtijdig problemen te signaleren. Dat kan bijvoorbeeld door leiders bij peuterspeelzalen of kinderopvang.

Deze peuters met een mogelijke achterstand worden dan met extra hulp klaargestoomd voor het niveau van de basisscholen. Deze 'lessen' worden gegeven bij peuterspeelzaal Pluk aan de Berndijkse- straat in Kaatsheuvel. Ook kinderen uit Loon op Zand en De Moer gaan straks naar deze locatie toe.

De extra hulp kan nu geboden worden aan in totaal zestien peuters uit de drie dorpen. Maar als de behoefte uiteindelijk groter blijkt, wordt per 1 januari of 1 augustus volgend jaar het project verder uitgebreid met een halve groep van zo'n acht plaatsen. De betrokken partijen kijken dan ook of mogelijk een tweede locatie in Kaatsheuvel of Loon op Zand nodig is voor de voor- en vroegschoolse educatie