Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, september 09, 2008

Vaart achter aanpak wegen in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - De Sweensstraat en Driestapelenstoel in Kaatsheuvel gaan voor december volgend jaar flink op de schop.

Het plan behelst onder meer de aanleg van fietsstroken en parkeerplaatsen om de wegen veiliger te maken. De gemeente Loon op Zand onderzoekt ook of meteen het probleem van de wateroverlast opgelost kan worden.

De Sweensstraat maakt deel uit van de zogeheten 'ring' rond Kaatsheuvel, waar veel verkeer richting Tilburg, Waalwijk en Sprang-Capelle overheen rijdt. Veel bewoners vinden de weg niet veilig. Auto's worden op de rijbaan geparkeerd en het ontbreekt aan fietsstroken. Een groep bewoners buigt zich al een tijd over de toekomstige inrichting van de straat en is daarover met de gemeente in gesprek. Een extern bureau moet het plan nu verder uitwerken.

Het college zet vaart achter de plannen. De aanpak van de Sweensstraat/Driestapelenstoel kan namelijk rekenen op een subsidie van ruim 150.000 euro van de provincie. Het werk moet dan wel voor 1 december van dit jaar aanbesteed zijn en een jaar later uitgevoerd. De kosten van het totale project worden geschat op zo'n 750.000 euro.

De gemeente hoopt met de herinrichting niet alleen de wegen veiliger te maken, maar ook de overlast bij hevige regenbuien te beperken. Nu heeft een aantal bewoners last van waterschade, als het heel hard regent. Mogelijk dat door een verlaging van de weg dit probleem minder wordt. Uit onderzoek moet blijken of zo'n oplossing haalbaar is.

De gemeenteraad buigt zich deze maand over deze herinrichting.