Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, september 06, 2008

Mosquito 'jaagt' jeugd in Kaatsheuvel al weg


KAATSHEUVEL - De overlast door hangjongeren bij winkelcentrum Hoofdpoort in Kaatsheuvel lijkt afgenomen door de inzet van de 'mosquito': het apparaat dat een voor jongeren irritante hoge zoemtoon uitstoot.

Dat stelt een woordvoerder van SCM Vastgoed, beheerder van de Kaatsheuvelse Hoofdpoort. "De jeugd heeft nu een andere plek gezocht om rond te hangen."

Een groep jongeren zorgde voor nogal wat overlast bij het Kaatsheuvelse winkelcentrum. Zo liet ze rotzooi achter, en werden vernielingen gepleegd. "Prullenbakken gingen om, of werden in brand gestoken", aldus de woordvoerder van SCM. "Er bleef veel rommel achter."

Om de overlast terug te dringen, wilde SCM al eerder een proef nemen met de mosquito. Het blijkt dat jongeren de toon van het apparaat niet langer dan zo'n zes minuten verdragen en dan hun biezen pakken.

Maar de mosquito was niet onomstreden. Zo woedde in Den Haag een discussie of de inzet van het apparaat wettelijk wel kon. Verder leefden er twijfels of de mosquito geen hinder voor andere mensen oplevert.

SCM wilde eerst deze discussie afwachten. Maar volgens de beheerder van de Kaatsheuvelse Hoofdpoort is echter niet gebleken dat de mosquito niet door de beugel kan. Sinds kort hangt het apparaat daarom bij de ingang van de Hoofdpoort, aan de kant van het grote parkeerterrein bij het winkelcentrum.

"Tot nu toe hebben we ook nog geen negatieve reacties op het apparaat gekregen", stelt de woordvoerder van SCM. "Ook van jongeren niet."

12 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Dus wordt het probleem gewoon verplaatst........

06 september, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Laat de politie eens wat meer controleren ib plaats van iedere keer uit te rukken naar de efteling Laat die hun eigen zaakjes opknappen

06 september, 2008  
Anonymous Anoniem said...

hangjongeren??
Als volwassene gaan zitten schijten naast de bloembak op zaterdagochtend dat is wel normaal??
Dan heb ik denk ik liever hangjongeren.

07 september, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Weet iemand wanneer dat apparaat zijn "herrie" maakt?

07 september, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Na zes minuten en je kunt hem horen als je jonger bent dan 25 jaar

07 september, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Jonger dan 25? Dan heb ik als hangoudere niets te vrezen....

08 september, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Ze hangen nu overigens aan de voorkant. Een heel prettig gezicht. Echt een reclame voor ons dorp. Bruisend mag ik wel zeggen. Gelukkig laten ze geen rotzooi achter.

08 september, 2008  
Anonymous Anoniem said...

@ laatste anoniem,
jongeren mogen toch best wel ergens zitten als ze maar geen rotzooi achterlaten, overlast veroorzaken met luidde muziek of vernielingen aanrichten die de gemeenschap heel veel geld kosten. Wat denk je wat er gaat gebeuren met rondhangen als inderdaad Crossroads verplaatst gaat worden naar het Carrégebouw in het bruisend dorpshart zoals de laatste wensen zijn. Is dat ook reclame?

09 september, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Ik zou zeggen bij Jacky Smit voor haar deur als ze maar geen rotzooi achterlaten , dat lijkt me wel een goede plek, nietwaar ?

09 september, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Kijk het probleem van hangjongeren is dat er een aantal bij zitten die het vergallen voor de jongelui die wel goed van zins zijn.
Een balletje trappen op het henny meierplein is oke maar niet daar tot midden in de nacht een pilsje pakken ( wat overigens verboden is in de openbare ruimte) en een hoop lawaai maken.
Ik ben ook jong geweest maar je hoefde het niet in je hoofd te halen dat je en een hoop lawaai maakte en nog eens je rotzooi achterliet.
Waarom moet je altijd op straat je vertier zoeken? Je kunt toch ook gezellig met een groepje vrienden bij iemand thuis een film kijken of eens een avondje naar de bowlingbaan met zijn allen, ouders hebben hier ook een opvoedingsverantwoordelijkheid in, helaas weten die vaak niet eens waar hun kinderen uithangen en met wie ze omgaan en daar zit hem nu juist de kneep.
En als men weer met het verhaal aankomt er is niets te doen in de Kets, moet men met een voorstel komen wat ze te doen willen hebben. Vaak wordt dan geroepen een discotheek, maar ik geloof nooit dat er mensen willen investeren in zaken zoals deze als het er in Kaatsheuvel zo bruut aan toe blijft gaan.

Overigens is het behoorlijk flauw om steeds maar als anoniem te reageren. eigenlijk hoef je daar niet eens een boodschap aan te hebben want anoniem is niemand en bestaat dus niet. Ik vraag me ook af of dat je wettelijk zomaar anonieme reacties mag plaatsen op internet, en of dat je die mag laten staan.

10 september, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Waarom niet tot middernacht een pilske drinken wordt een wout jonge stumpert ga lekker bowlen WHAHAHAHA

12 september, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Kijk hierboven, een van de hangjongeren zelf aan het woord.
Ik heb er geen enkele moeite mee dat jongeren op straat hangen. Heb dat mijn hele jeugd ook gedaan. Maar toen wat respect voor andersmans leefomgeving en bezit, dat is toch niet zo moeilijk?

En Jackie, ik heb dit als een eerder gezegd: een discussie wordt gevoerd op basis van argumenten, laat mensen lekker anoniem reageren als ze dat willen.

17 september, 2008  

Een reactie posten

<< Home