Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, september 04, 2008

'Fout' Kets West II Kaatsheuvel komt hard aan

KAATSHEUVEL - Loon op Zand zit zwaar in de maag met de fouten in de procedures rond de aanleg van bedrijventerrein De Kets West II in Kaatsheuvel.

Wethouder Hans Waijers ging dinsdagavond bij de commissie Fysieke omgeving en Milieu diep door het stof, nu de procedure weer helemaal over moet. "Ik bied hiervoor mijn excuses aan." Waijers sprak van een wanprestatie, die nooit meer mag voorkomen.

De gemeente wil aan de rand van Kaatsheuvel (tussen de Antoniusstraat, Capelsestraat en Zuid-Hollandsedijk) een nieuw bedrijventerrein aanleggen van zo'n vier hectare. Het plan leeft al jaren. In juni stemde de raad eindelijk in met het bestemmingsplan voor Kets West II. Maar achteraf bleek dat de gemeente steken had laten vallen. Zo was in het raadsbesluit niet duidelijk opgenomen wat nu precies gewijzigd is ten opzichte van het eerdere plan uit 2003. Het plan zou zo stranden bij de provincie. Daarom is nu nog geen drie maanden later de politiek gevraagd het raadsbesluit in te trekken, en het plan opnieuw in procedure te brengen. "De muren in het gemeentehuis hebben getrild", stelt Waijers. "Zoiets heb ik in mijn lange politieke carrière nog niet meegemaakt." Volgens de wethouder zijn al concrete stappen genomen om herhaling van dit soort slordigheden te voorkomen. Daarbij speelt een goede communicatie met betrokkenen een grote rol.

Dinsdagavond bleken de PvdA en GroenLinks nog altijd kritisch over de aanleg van De Kets West II, in tegenstelling tot de andere partijen. Ook de bewoners van de Zuid-Hollandsedijk gaven aan de strijd tegen het bedrijventerrein vol te houden. Ze vrezen onder meer voor (verkeers)overlast en aantasting van het open gebied.

De planning is nog altijd om eind 2009 met de aanleg van Kets West II te starten, ook al moet de procedure over. Door de nieuwe Wet op de Ruimtelijke Ordening handelt de provincie plannen sneller af.

4 Comments:

Anonymous Anoniem said...

nou Hans noem eens een ding dat er wel goed is gegaan onder jou leiding,
alle grote projecten duren en blijven duren en zijn allemaal geld verslindend (lees over de balk gegooid )
op de werkvloer had je dus al lang op straat gelegen.

peter

04 september, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Dat vind ik nou ook Kaatsheuvel is er niet op voor uitgegaan de laatste tijd loop maar eens van de markt naar de Action door de doorgang in de Hoofdstraat. Gewoon schande die rotzooi daar kan de gemeente de eigenaren toch op aanspreken.

04 september, 2008  
Anonymous Anoniem said...

De wethouder noemt het zelf een wanprestatie. Wat zou je in zo'n geval dan moeten doen?
Juist......je verantwoordelijkheid nemen en ontslag nemen!

04 september, 2008  
Blogger Unknown said...

Motie van afkeuring? Motie van wantrouwen? De raad heeft middelen genoeg om dat ontslag af te dwingen.
Nou ja... lief zijn voor elkaar (lees vergevingsgezindheid) is ook een groot goed, maar er zijn grenzen. Toch?
Persoonlijk vind ik het niet erg dat Kets West II nu niet doorgaat hoor. Nut en noodzaak van dat hele plan zijn mij nog steeds volkomen duister.
Laten we hopen dat er de volgende keer weer iets mis gaat. Jammer voor de bedrijven die zich willen vestigen en ook voor de Polen en de Bulgaren die er zouden kunnen werken (de werkzoekende Brabander is intussen uitermate zeldzaam geworden) en jammer voor wethouder want die gaat nog zo`n blunder vast niet overleven. Maar tof voor het landschap, voor het milieu en vooral voor de omwonenden.

09 september, 2008  

Een reactie posten

<< Home