Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, september 02, 2008

Kaatsheuvelnaar hoort celstraf eisen voor ontucht met stiefdochter

BREDA - "Is hier een boze stiefdochter in het spel of klopt het verhaal van het meisje?" Die vraag stelde officier van justitie Van Aken zichzelf gisteren tijdens de rechtszaak in Breda tegen een inwoner van Kaatsheuvel (35). Hij wordt ervan verdacht dat hij in 2006 ontucht heeft gepleegd met de toen 14-jarige dochter van zijn vriendin.

De officier van justitie twijfelt niet aan het verhaal van het meisje. Ze eiste tegen de man een gevangenisstraf van twaalf maanden waarvan drie voorwaardelijk.

De 35-jarige verdachte kreeg in 2004 een relatie met een vrouw uit Hilvarenbeek met twee kinderen en trok bij haar in. Hij vertelde de rechtbank gisteren dat hij in het begin streng optrad tegen de dochter en zoon van zijn vriendin en dat het meisje daar niet van gediend was. Op een gegeven moment besloot hij zich als een vriend van haar te gaan gedragen. Het gevolg was dat hij soms urenlang films met haar keek op haar kamer. Ook leerde hij haar, zonder dat moeder het wist, omgaan met het gebruik van softdrugs. Dit met de gedachte dat ze beter in zijn aanwezigheid kon blowen dan stiekem.

Volgens het meisje heeft haar stiefvader haar in de zomer van 2006 drieƫneenhalve maand lang misbruikt. Officier van justitie Van gelooft het meisje. "Getuigen beschrijven haar als een lief meisje, dat vooral wilde dat haar moeder gelukkig was." Ze komt op de officier niet over als het type dat een verhaal over seksueel misbruik verzint. Bovendien zeggen getuigen dat het meisje en haar stiefvader wel erg intiem waren en het vaak over seks hadden.

Advocaat Arts denkt dat aangifte tegen zijn cliƫnt is gedaan omdat zijn toenmalige stiefdochter hem niet zag zitten. De raadsman vindt ook dat het meisje in haar verklaringen regelmatig tegenstrijdige dingen zegt.

Uitspraak in deze zaak volgt over twee weken