Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, augustus 28, 2008

'Grotere armslag voor Huis ter Heide'

DE MOER - Burgemeester en wethouders van Loon op Zand willen er in principe aan meewerken om ook de loodsen achter het woonhuis van Huis Ter Heide, aan de Middelstraat 1 in De Moer, een woonbestemming te geven. Eigenaar Natuurmonumenten heeft Taxatie- en Adviesbureau Glaudemans uit Rosmalen opdracht gegeven om te onderzoeken hoe het pand, dat tijdelijk wordt bewoond door burgemeester Van Hoek, aantrekkelijker voor verkoop is te maken. Glaudemans heeft namens Natuurmonumenten bij de gemeente Loon op Zand een verzoek ingediend om de achterzijde van het perceel, waar nu loodsen staan, in gebruik te mogen nemen voor woondoeleinden. Er kan dan een aan huis gebonden beroep worden uitgeoefend of een gastenverblijf gerealiseerd.

Ook wil Glaudemans de achterkant van de woning uitbreiden met een serre van 25 meter breed en 5 meter hoog.

Wethouder Hans Waijers (CDA, openbare ruimte) zegt positief te staan ten opzichte van kleinschalige bedrijvigheid op de locatie, mits het past in de natuurlijke omgeving. Volgens Waijers wordt aan het complex bij de algehele herziening van het bestemmingsplan voor het buitengebied de bestemming 'woondoeleinden' toegekend.

Waijers heeft nog wel behoefte aan een 'helder en uitgewerkt plan' voordat hij de procedure wil begonnen. Een woordvoerder van Glaudemans wenste geen commentaar te geven.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

En voor we het weten gaat er (alweer) groene natuur opgeofferd worden voor plannen van projekt ontwikkelaars met dollar tekens in de ogen. Houd het ooit op dat vernietigen van de natuur ten behoeve van mensen die het niet nodig hebben maar waar het een leuk speeltje voor is.

28 augustus, 2008  

Een reactie posten

<< Home