Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, augustus 26, 2008

Mien Balvers hoopt dat opbrengst voldoende is voor nieuw project.


Vijfde editie fietstocht Damiaan trekt ruim 550 deelnemers.

Kaatsheuvel - Ruim voor 10.00 uur staat het schoolplein van Basisschool Den Bussel bomvol luxe fietsen van deelnemers die gekozen hebben voor de 50 kilometertocht. De meesten hebben gevolg gegeven aan de oproep om gereedschap mee te brengen voor het goede doel van dit jaar, Gered Gereedschap. Naast veel hamers en zagen is er ook bijzonder gereedschap bij. De Kaatsheuvelse Ad Brok (59)heeft zelfs een grondschaaf en een veerploeg meegebracht. Opvallend was het aantal deelnemers met luxe fietsen en fietsen met trapondersteuning.

Om 10.00 uur belt Mien Balvers de eerste fietsers voor de 50 kilometertocht weg. Een uurtje later mag de groep voor de 30 starten. De meeste fietsers willen na een eerste stop bij Café Schalken bij het geboortehuisje van Peerke Donders weer snel verder. “Vijftien kilometer is nog niets”, vindt de Waalwijkse Toos Pullens (54).
Het groepje van de Kaatsheuvelse Henk Stubbe (68) doet het wat rustiger aan. Ook de Waalwijkse Ria Roestenberg (54) heeft geen haast: “We zijn net terug van de fietsvierdaagse van Drenthe”, laat ze weten.

Na een kort bezoek aan de kaasboerderij van Joris Mathijssen en een melkrobot op boerderij “De Boppelhoeve” in Udenhout komen de groepen voor het eten van een hamburger samen op een grote weide van Huize Vincentius. De eerste regendruppels beginnen daar te vallen. “Het is maar een randje van een buitje”, zegt Carla Smulders (51) geruststellend. Ze krijgt gelijk want het blijft verder droog. Ook een storing aan de barbecue waardoor er een lange rij ontstaat kan de pret niet drukken.

De tocht voert verder naar Kasteel Stijdhoef waar de fietsers ontvangen worden door troubadour Muskens en Jonkheer Ruud en Jonkvrouw Ivette. Deze laatste zet de deelnemers in schilderijenlijst met het kassteel op de achtergrond op de foto. De finish is bij de Werft in Kaatsheuvel waar het Shanty-koor Efteling “Ahoi” voor de nodige sfeer zorgt. Dat kan ook niet anders, want dirigent Frans Klis heeft de tocht meegefietst en onderweg zelfs met losse handen het nummer “Op een zeemansgraf liggen nooit geen bloemen” dirigeert. Mien Balvers in onder de indruk: “Ik vind ’t geweldig dat de mensen dit allemaal willen doen. Ik hoop dat er genoeg geld uitkomt voor een nieuw project voor Rwanda”, zegt Mien Balvers, die duidelijk moeite heeft met alle drukte . De organisatoren gaan op zoek naar een goed doel voor volgend jaar want de zesde editie komt er zeker.