Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, augustus 22, 2008

Kaatsheuvelse voetballer Jeroen Voogd naar Paralympics

Kaatsheuvel – Aanstaande zondag vertrekt de Kaatsheuvelnaar Jeroen Voogd naar Peking om deel te nemen aan de Paralympics. Voogd is voorstopper van het Nederlands voetbalelftal dat in Peking is ingedeeld in de poule des doods.

“We kunnen ons borst nat maken”, zegt de 21 jarige voetballer die in het vijfde van Desk speelt. Om aan het aantal trainingsuren te komen traint hij twee keer per week met het derde elftal van de Kaatsheuvelse club mee. Afgelopen zondag baalde hij nog enorm omdat hij van de bond een verbod opgelegd kreeg om met zijn vriendengroep mee te doen met het beach-soccer op het marktplein in Kaatsheuvel. “Ik kan het wel begrijpen, want de gaat er soms heftig aan toe en de kans dat je een blessure oploopt is groot. Maar ik had toch graag meegedaan”.

Het Nederlands voetbalelftal, dat vijfde op wereldranglijst staat, is ingedeeld in de poule bij Rusland, Brazilië, en China. Rusland neemt momenteel de eerste plaats in op de wereldranglijst in, Brazilië de vierde plaats. Toch gaat Nederland volgens Voogd voor een medaille. “Als we in de openingswedstrijd op 8 september tegen Brazilië punten kunnen pakken liggen er kansen”, aldus Voogd, die China als een gevaarlijke outsider ziet. De Kaatsheuvelse speler hoopt pas 18 september teug te keren naar Kaatsheuvel. “Dan hebben we in elk geval de finale gespeeld”, klinkt het hoopvol.