Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, augustus 19, 2008

Kaatsheuvel fietst voor Gered Gereedschap

Geld én gereedschap voor Mien Balvers’ Gered Gereedschap

Kaatsheuvel – De Kaatsheuvelse EHBO-vereniging organiseert aanstaande zondag 24 augustus voor de vijfde maal in samenwerking met Casade haar jaarlijkse fietstocht voor het goede doel. Dit jaar hebben de organisatoren Gered Gereedschap van Mien Balvers gekozen als goede doel. Mien zal de naar verwachting de meer dan 500 deelnemers bij Basisschool Den Bussel vanaf 10.00 uur wegschieten.

Van de deelnemers wordt verwacht dat ze allemaal een stuk gereedschap meebrengen naar de start. De organisatoren verwachten dat Mien, die nog steeds zoekende is naar opslagruimte, veel beitels, hamers en boormachines aan haar arsenaal kan toevoegen.

Volgens voorzitter Sjaak Snaphaan van Damiaan is het evenement uitgegroeid tot een van de grotere evenementen die in het dorp georganiseerd worden. “Op dit moment zijn al veel inschrijvingen van particulieren, scholen, buurtverenigingen en sportverenigingen binnen. Niet alleen uit Kaatsheuvel, maar ook uit de omgeving”, aldus Snaphaan die het aantal deelnemers elk jaar ziet groeien.

De fietsers kunnen kiezen tussen een toch van 30 of 50 kilometer. Voor iedereen is er een rugzakje met een overlevingspakket en de tocht bevat allerlei educatieve stops. Zo wordt er door de fietsers een bezoek gebracht een kaasboerderij en is het kasteel Strijdhoef in Udenhout speciaal voor deze gelegenheid opengesteld. Ook is er een stop waar de fietsers getrakteerd worden op een hamburger van de barbecue.

De dag wordt tussen 15.30 uur en 17.00 uur afgesloten in de Werft waar de fietsers nog een tijdje gezellig samen zullen zijn. “Er wordt onder de mensen die vooraf ingeschreven hebben een fiets verloot. Om het wachten zo aangenaam mogelijk te maken hebben we het Efteling Shanty-koor “Ahoi” voor een optreden weten te strikken”. Het inschrijvingsformulier in het Weekjournaal en de Maasroute en is te downloaden op www.ehbokaatsheuvel.nl

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Vooraf inschrijven is mogelijk tot 17 augustus. Dus degenen die nu nog willen meedingen naar die fiets hebben pech gehad.
en betalen dus nu meer. het artikel komt feitelijk te laat hiervoor in de krant . Jammer

19 augustus, 2008  

Een reactie posten

<< Home