Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, augustus 19, 2008

Jongeren in beeld door controle

KAATSHEUVEL - De politie hoopt door extra surveillances bij de Krammentrekker in Kaatsheuvel snel een beeld te krijgen van de groep jongeren, die in de wijk voor overlast zorgt.

Rondhangende jeugd loopt daarom een goede kans zich te moeten legitimeren. "Dat gebeurt gewoon op een vriendelijke manier", benadrukt de politiewoordvoerder. "Het betekent ook niet dat je verdacht bent, als je je identiteitsbewijs moet tonen."

De politie heeft speciale aandacht voor de overlast door hangjongeren bij de Krammentrekker in de wijk De Els 1. Vorige week liep het flink uit de hand. Zo ontstond een handgemeen tussen één van de jongeren en een boze buurtbewoner. Ook moest een speeltuin tijdelijk worden gesloten, omdat die vol lag met scherven en splinters van flessen. Vrijdag is 'schoon zand' gestort, zodat er weer veilig gespeeld kan worden.

Volgens buurtbewoners zijn dit geen incidenten, en neemt de overlast, zoals bijvoorbeeld vernielingen, de laatste tijd weer ernstige vormen aan. "Het gaat daar duidelijk de verkeerde kant op", stelt de politiewoordvoerder. "Daarom heeft het ook onze speciale aandacht." Hij benadrukt dat de meeste jongeren zich goed gedragen. "Maar een kleine groep lijkt hier grenzen te overschrijden."

Volgens hem zou het goed zijn, als jongeren en bewoners met elkaar in gesprek komen. "Maar dat lukt nu niet." De politie weet nog weinig van de jongeren, die voor overlast zorgen. "Daarom willen we die groep beter in beeld krijgen door meer toezicht te houden." De extra controles zijn al gestart. Hoeveel uur de politie precies gaat surveilleren, is niet bekend. "We zijn in ieder geval vaker en nadrukkelijker aanwezig in de buurt.

11 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Legitimeren "gewoon op een vriendelijke manier"!! het moet niet gekker worden bij de politie. Hoe moet ik dat zien?: Hé jongetje die daar glasscherven gooit, mag ik heel alsjeblieft je legitimatie bewijsje zien. En als je dat goed doet krijg je een kadootje!!

19 augustus, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Sjonge Sjonge dat word weer een ferm optreden,en wat dachten jullie om ook is op het henny meijerplein te gaan kijken,ieder dag als ik mijn kind naar school breng ligt alles onder het gras,levensgevaarlijk,en dat nota ben bij de school en het geasfalteerde voetbalveldje,doodziek word ik ervan,en het is ook nog is harstikke gevaarlijk voor die kleine kinderen,ze gooien het glaswerk zelfs over het hekwerk van de school,op de speelplaats,doe er toch eens iet aan!

20 augustus, 2008  
Blogger Kaatsheuvel said...

2e anoniem, neem even kontakt op met 06-22926447

20 augustus, 2008  
Anonymous Anoniem said...

@ 1e anoniem: het gaat over de jeugd die er rondhangt. Er mag nou eenmaal niet zomaar zonder aanleiding naar een id kaart gevraagd worden.
De politie beschikt dan in ieder geval over de namen, waardoor het makkelijker wordt de dag erop verhaal te gaan halen mochten er weer glasscherven liggen. Ook zal de sociale controle misschien wat groter worden. Als de politie net je naam heeft genoteerd spreek je misschien andere vrienden van je wat makkelijker aan op hun a-sociale gedrag, jij loopt tenslotte de kans de dag erop uit te moeten leggen wat er gebeurd is.

Er wordt tenminste iets gedaan nu, geef het in ieder geval een kans. En voor de rest kun je natuurlijk ook gewoon als buurt eens optreden. Het is natuurlijk heel makkelijk afschuiven, maar stap er desnoods een met een aantal volwassenen op af. We hebben het over 16 jarige puberende kinderen, niet over geharde criminelen.

20 augustus, 2008  
Anonymous Anoniem said...

@ 2e anoniem.
Wat doet de school zelf hieraan?
Niets lijkt me?

20 augustus, 2008  
Blogger Kaatsheuvel said...

@Henk, helemaal mee eens!

20 augustus, 2008  
Anonymous Anoniem said...

iedere morgen het glas opvegen wat moeten ze anders?De school is in de avonduren dicht en dan hangen ze er rond,de buurt heeft al zo vaak de politie gebeld,maar ja ze rijden een rondje.
Kijk ik heb er op zich niks op tegen als jongeren elkaars gezelschap opzoeken voor gezellig te kletsen en wat te drinken,ben zelf ook jong geweest,maar waarom laten ze overal die troep achter,terwijl er overal prullenbakken staan,lege wietzakjes,condooms(gebruikt)glasscherven overal,waar is dat toch goed voor?

20 augustus, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Maar de school zal dit toch ook aan de politie of gemeenteservice telefoon moeten melden. Elke dag weer opnieuw horen ze dat te doen zodat het doordringt in het gemeentehuis etc. dat er echt iets aan de hand is daarzo.
Ik ben die troep die men overal achterlaat ook zo beu en als je er zelf iets van zegt tegen die jongelui krijg je een grote bek of gaan ze je in elkaar rammen.

21 augustus, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Ik hoor steeds de argumenten terugkomen: "Ja, als ik er iets van zeg dan krijg ik klappen, of een grote bek". Heeft er al iemand iets van gezegd? En dan niet even van een afstandje iets roepen, maar echt voor mijn part met 5 volwassen kerels op die jeugd afstappen en eens uitleggen wat hun daden voor gevolgen hebben, wat voor gevaar het oplevert voor de kinderen die daar spelen. Daar bereik je gewoon veel meer mee. Er moet een sfeer voor discussie ontstaan en geen explosieve sfeer. En als er steeds de politie bijgehaald wordt krijg je die wel. Op deze manier creeer je 2 kampen: jullie tegen hen.

Wij hadden dezelfde problemen in de buurt, maar die zijn nu over. De jeugd die daar hing is verteld dat ze daar gewoon iedere avond mochten staan als ze wilden, als ze de boel maar schoon achterlieten en niet voor overlast zorgden. Tuurlijk krijg je de eerste keer wat stoer gepraat, maar daar trap je toch zeker niet in?
Jacky, je hebt zelf dochter en die zal ook wel eens brutaal zijn. Daar spreek je haar toch ook op aan?

22 augustus, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Ons Do, is hartstikke lief. En als ze kattekwaad uit zou halen spreek ik haar daar op aan. Maar de clou is dat ze dat nooit heeft gedaan. Ze hangt niet ergens rond en laat geen hoop rotzooi achter.
Maar je ziet zelf wat er in de krammentrekker is gebeurd. op aanraden van de politie is er zelf met de jongelui gesproken met alle gevolgen (handgemeen) en wraakacties van dien. Op een gegeven moment houdt het een keer op voor de mensen. Ik ken genoeg situaties waar de eieren tegen de ramen aangemikt zijn door dat volwassen er iets over hebben gezegd.
als de politie gelijk naar de krammentrekker was gegaan hadden ze die jochies in hun kraag gepakt nu moeten ze ernaar op zoek.
Hoe gek gaat het hier.
Na zo'n krantenartikel zijn die jongelui ook niet gek en zoeken ze weer een andere plek op. bijv. de Maas, of henny meierplein. of t bankje bij de Eftelingsestraat.

22 augustus, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Jacky heeft gelijk,ik heb er ook wel eens jeugd op aan gesproken toen ik mijn hond uit ging laten,en echt vriendelijk,zo van jongens gooi die troep nou is in de vuilnisbakken,en dan zeggen ze dat ze het niet gedaan hebben,lachen je uit,en dreigen je hond in mekaar te trappen die je bij hebt,en de gemeente word ook wel ingelicht want ze zijn er regelmatig aan het schoonmaken daar,dus die weten er wel af,en de politie ook,vraag maar aan de mensen die in de heiakker wonen die hebben al heel vaak de politie gebeld.

22 augustus, 2008  

Een reactie posten

<< Home