Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, augustus 13, 2008

Bewoners Krammentrekker zijn overlast jeugd meer dan beu


Een gemeenteambtenaar plaatst hekken rondom de zandbak

Kaatsheuvel – De bewoners van de Krammentrekker in de wijk De Els I in Kaatsheuvel zijn de overlast van hangjongeren meer dan beu. Maandagavond escaleerde het tussen de bewoners en een groepje hangjongeren.

Eén bewoner voelde zich zo uitgedaagd dat het tot een handgemeen kwam tussen hem en een jongere. Dinsdagmiddag ontdekte bewoners dat alle lege flessen uit de prullenbak, die bij het speeltoestel, dat in een grote zandbak voor de woningen staat, kapot waren gegooid. De scherven lagen verspreid rondom het speeltoestel. Maar ook in de grote zandbak lagen scherven en splinters. “Het lijkt wel een wraakactie”,merkte een bewoner dinsdagavond laat op.

Om te voorkomen dat kinderen zich zouden verwonden aan de glassplinters heeft de gemeente Loon op Zand meteen de speeltuin met dranghekken afgezet. Volgens een medewerker van de gemeente zal het zand in zijn geheel vervangen of gezeefd moeten worden.

Volgens de bewoners, die eerst veel overlast ondervonden van hangjongeren bij de skatebaan is het een tijdje heel rustig geweest maar neemt de overlast nu weer ernstige vormen aan.

Eerder werd het speeltoestel in brand gestoken en werden vernielingen aangericht. “Ze komen met tassen vol alcohol aan, en drinken er dan stevig op los”, aldus de bewoners die de overlast vaak bij de politie heeft gemeld. “We krijgen dan te horen dat we de jongeren zelf op hun gedrag aan moeten spreken. En als we dat niet doen we een kans hebben gemist. Maar deze jongeren laten zich niet wegsturen. Ze nemen gelijk een dreigende houding aan, zegt een getuige die uit angst voor represailles niet met zijn naam in de krant wil”. Tijdens het voorval van maandagavond hebben de bewoners meteen de politie gebeld. “Na een uur komt er een motoragent een rondje om het plein rijden en vervolgt dan zijn weg weer”, aldus de bewoners die de wijkagent ingeschakeld hebben.

Volgens een buurtbewoner wordt het steeds gekker in de buurt: “We hebben hier van alles: airco’s die een hoop lawaai maken, loeiende alarminstallaties van kantoren én overlast van jongeren”.

Volgens wijkagent Ed Dermoise, die buurtbewoners gesproken heeft, betreft het hier een groepje jongeren die nog niet eerder in de wijk gesignaleerd zijn. Hij gaat met zijn collega overleggen (want dit is niet zijn wijk) om te proberen het aantal surveillances in de wijk op de voeren. Maar hijzelf ziet meer in een buurtpreventieproject.Dermoise vertelde wel dat het op meer plaatsen raak is. Ook in Waalwijk. “Het lijkt erop dat de jongeren die op vakantie zijn geweest dat gedrag vasthouden totdat ze weer naar school gaan”.

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Weer zo'n voorbeeld. Iedereen in de buurt ziet het gebeuren, maar de politie kan er niets aan doen. Zet gewoon eens een agent in een huis tegenover dat plein, laat ze de hele boel filmen en laat ze de schade eens zelf betalen.
Maar nee, wat doen we bij ons in de gemeente? Gewoon wachten tot het winter wordt, dan verdwijnen de groepjes weer naar binnen en is de overlast weer tijdelijk verdwenen.
Trouwens laat die meneer dermoise eerst de problemen in zijn eigen wijk maar eens aanpakken. Van hem krijg je niet eens antwoord op herhaaldelijke emails.

14 augustus, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Op het ogenblik is men het zand aan het verwijderen.

15 augustus, 2008  

Een reactie posten

<< Home