Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, augustus 14, 2008

Uno Animo krijgt tik op de vingers

LOON OP ZAND - Het college van Loon op Zand heeft de jeugdsubsidie van de Loonse voetbalvereniging Uno Animo met 10 procent gekort.

Als reden geeft de gemeente aan dat de vereniging niet op tijd was met het inleveren van de stukken die nodig zijn om de subsidie te kunnen vaststellen.

De voorzitter van de Loonse voetbalvereniging, Jan Paridaans, weet nog niet of de vereniging tegen het besluit van het college in beroep gaat. "Dinsdagavond komt het bestuur bijeen, dan zal deze kwestie zeker besproken worden", aldus een teleurgestelde Paridaans.

Hij vindt dat de gemeente zo niet met vrijwilligers om kan gaan: "Door drukke werkzaamheden op het werk heeft de verantwoordelijke persoon de gegevens drie weken te laat ingestuurd. Daar moeten we nu voor boeten."

Volgens de voorzitter meet de gemeente met twee maten. "Er liggen bij de gemeente nog tal van vragen van ons waar we nog geen antwoord op gekregen hebben. Maar wij zijn niet zo flauw dat we de gemeente aan de gestelde termijn van zes weken houden", aldus Paridaans.

Verantwoordelijk wethouder Wim Aussems (Gemeentebelangen, sport) zegt dat hij tot de maatregel is overgegaan omdat het niet de eerste keer is dat Uno Animo de stukken te laat heeft ingestuurd. "De beslissing is puur genomen op basis van rechtmatigheid." Paridaans erkent dat de wethouder het recht heeft om zo te handelen. "Dat heb ik hem ook verteld toen hij me over de sanctie belde. Maar dan verwachten wij ook dat de gemeente zelf zich voortaan ook aan de gestelde termijn houdt."