Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, augustus 21, 2008

Tegenslag voor Kets West II

KAATSHEUVEL - Het plan voor bedrijventerrein Kets West II in Kaatsheuvel kent nieuwe tegenslag.

De procedure voor het nieuwe bestemmingsplan moet weer over. De gemeente Loon op Zand is niet zorgvuldig genoeg geweest, zo blijkt. "Dit is heel vervelend", stelt wethouder Hans Waijers. Maar volgens hem leidt het niet tot een verdere vertraging van het plan. De hoop is nog altijd dat eind 2009 de aanleg kan starten. Boos is Waijers wel. "Dit mag nooit meer gebeuren."

Het plan voor het nieuwe bedrijventerrein leeft al jaren. Maar de procedures verliepen moeizaam. In juni stemde de Loonse raad eindelijk in met het bestemmingsplan voor de Kets West II. Maar een nieuwe projectleider heeft na de bewuste raadsvergadering ontdekt dat de gemeente een steek heeft laten vallen bij dit besluit. "In het raadsbesluit is niet duidelijk opgenomen wat nu precies gewijzigd is ten opzichte van het eerdere plan uit 2003", legt Waijers uit. "Het gaat dan om zaken als wegenstructuur, waterbekken en gewijzigde voorschriften."

Dat maakt het erg moeilijk voor omwonenden om bezwaar te maken. En de plannen liggen gevoelig, vooral bij bewoners van de Zuidhollandsedijk, die het gebied open willen houden. "Het plan zou zo geen stand houden bij de provincie" aldus Waijers. Het raadsbesluit van 26 juni moet dus worden ingetrokken en het plan komt opnieuw in procedure. "Zo worden de burgers wel goed betrokken bij de opzet van het bedrijventerrein", stelt Waijers. Volgens hem mogen dergelijke slordigheden in de communicatie met betrokkenen niet meer voorkomen. "We hebben daarvoor al concrete stappen ondernomen." Door de nieuwe wet op de Ruimtelijke Ordening treedt geen verdere vertraging van de Kets West II op, omdat plannen nu sneller door de provincie afgehandeld worden.

Overigens zet de gemeente voorlopig alleen in op Kets West II, fase 1. Dat betekent zo'n vier hectare bedrijfsgrond aan de kant van de Antoniusstraat in Kaatsheuvel. De aanleg van nog eens vier hectare, meer aan de kant van de Zuidhollandsedijk, is voorlopig uit beeld.