Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, augustus 27, 2008

Tentoonstelling en verkoop werk overleden Loonse kunstenares

Loon op Zand - Vrienden, bekenden en collega-schilders van de in op 12 juni overleden Loonse kunstenares Henny Spijker organiseren momenteel een expositie in de Loonse bibliotheek.

De schilderes laat veel kunstwerken na. Deze nalatenschap heeft ze geschonken aan Stichting Tamsarya. Deze stichting realiseert toekomstgerichte projecten in Nepal, voor jongens én meisjes op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg en algemeen welzijn.

De kunstwerken worden op dinsdagavond 9 september per opbod verkocht. Ter ondersteuning van de verkoop zal op die avond Trees van Rijsewijk van Stichting Tamsarya een lezing geven over haar werk in Nepal. Het doel van de expositie die momenteel in de bibliotheek loopt is het werk van Spijker en de stichting onder de aandacht te brengen. Om de verkoop onder brede aandacht te brengen is een website ontwikkeld waar veel van haar werken zijn te zien. De website is te vinden op www.flover.nl/hennyspijker.

Henny Spijker (geb. 17-9-1925, overleden 12-6-2008) woonde sinds de helft zeventiger jaren in Loon op Zand. Zowel tijdens haar werkzame leven als in haar vrije tijd en na haar pensionering is ze steeds blijven schilderen. Ze nam diverse malen deel aan de tweejaarlijkse groepsexpositie "Loonse Kunstenaars". Ook schilderde ze gedurende 18 jaar in een schilderclub, waar wekelijks mensen (meestal uit Loon op Zand) werden geportretteerd. Daarnaast maakte ze non-figuratief /decoratief in acryl en olieverf met dorpsgenoten in "Scorpissimo" waar Maya van Oers, Harry de Weert, Marianne de Werd en Theo van der Loo deel van uitmaakte. Van Henny Spijker is ook werk aangekocht door de gemeente Loon op Zand. Voor de kleine korte expositie in de Loonse bibliotheek is werk geselecteerd uit haar nalatenschap: meest landschappen in aquarel- of olieverf, want volgens haar vrienden en collega’s hield ze zielsveel van reizen, die dan ook een inspiratiebron waren voor haar werk.