Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, augustus 26, 2008

Loonse politiek uit veel kritiek

LOON OP ZAND - Het politieke klimaat kan in Loon op Zand een stuk beter. Dat blijkt uit een onderzoek onder raadsleden, college en ambtenaren.

Er lijkt nog veel werk te verzetten. Zo is een meerderheid van de raad (62 procent) niet tevreden over de kwaliteit van besluiten van het Loonse college. Ook de politieke discussie in de raad scoort een 'onvoldoende'.

De gemeente Loon op Zand heeft een 'quick scan Lokaal Bestuur' laten uitvoeren. Burgemeester en wethouders, raadsleden en college hebben los van elkaar anoniem vragen kunnen beantwoorden. Het onderzoek richt zich met name op de samenwerking tussen de verschillende partijen. Morgen worden de resultaten in een besloten bijeenkomst besproken.

De meeste 'pijnpunten' zitten bij de gemeenteraad. Zo vindt 69% van de raad dat ze onvoldoende initiatieven neemt om burgers en instellingen te betrekken bij het gemeentelijk beleid. De helft van het college deelt die mening. Wel vinden de raadsleden van zichzelf dat ze voldoende toegankelijk en aanspreekbaar zijn voor burgers.

Maar om dichter bij de burger te staan vindt 84% van de raadsleden dat er naar nieuwe werkvormen gezocht moet worden.

Uit de scan blijkt ook dat een meerderheid van de raad vindt dat ze niet vroeg genoeg bij de besluitvorming betrokken wordt.

Een kleine meerderheid van de raadsleden stelt verder dat niet effectief genoeg vergaderd wordt. Het college deelt die mening niet.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

wat gaat dit nu weer kosten ???
ze vinden dus zelf dat ze het goed doen.
maar weten nog niet wat ze doen dus

26 augustus, 2008  

Een reactie posten

<< Home