Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, september 01, 2008

Sterftecijfer in Loon op Zand hoger dan gemiddeld

Uit recente cijfers die omvat zijn in de Nota Lokaal Gezondheidsbeleid 2008-2012 blijkt dat het sterftecijfer in de gemeente Loon op Zand hoger ligt dan het landelijk gemiddelde en in de regio. Het onderwerp staat op de agenda van de raadscommissievergadering Mens en Maatschappij van aanstaande maandag.

Landelijk overlijden jaarlijks 86,8 op de 10.000 personen per jaar. Het sterftecijfer in Loon op Zand ligt op 94,3 op de 10.0000 per jaar. Verder blijkt uit onderzoeken dat de sterfte aan hart en vaatziekten in Loon op Zand met 32,8/10.000 inwoners aanzienlijk hoger ligt dan het landelijk gemiddelde (28,9/10.000 inwoners/jaar. Bij kanker scoort de gemeente vergelijkbaar met het landelijk gemiddelde.

Volgens de onderzoekers is het niet met zekerheid vast te stellen welke factoren precies verantwoordelijk zijn voor de verhoogde sterfte aan hart- en vaatziekten. Er zijn aanwijzigen dat in de regio Hart van Brabant er sprake is van over overmatig drankmisbruik en dat er in de provincie Noord Brabant vroeger meer gerookt werd ten opzichte van Nederland..

In de vergadering zullen ontgetwijfeld de Loonse senioren, die op een aantal punten beduidend lager scoren dan het landelijk- en regionale gemiddelde. Zo geeft 25% van de Loonse 65 plussers aan dat ze zich psychisch niet welbevinden. Bijna de helft van de senioren geeft aan eenzaam te zijn. Volgens de onderzoekers kunnen dit voorbodes zijn van een depressie. De gemeente wil met behulp van de nota een gezondere leefwijze bevorderen. Daarin komen ook zaken als overgewicht, drugs en jeugdbeleid aan de orde.

3 Comments:

Blogger Kaatsheuvel said...

In de vergadering van vanavond is niet ingegaan op detaills. Het feit blijft.

01 september, 2008  
Anonymous Anoniem said...

radioactiviteit? en onnatuurlijke giftige chemische ingredienten in misplaatste goedbedoelde engelse bommen, dus de achterblijfsels daarvan in wo2 zullen zeker verder moeten worden onderzocht. Achterblijfselen van v2 en v1 bommen van engelse makelaardij hebben kwa substantie ook nog voor nu een mogelijke invloed op welzijn en algemene gezondheid.

sanering komt in aanmerking.
mensen laat je niet ondersneeuwen. Het bosgebied tussen loon en kaatsheuvel deugt niet.
een beetje geschiedenis hierover is dat dit bosgebied in wo2 een menutieopslagplaats was, en daardoor ook een geliefd mikpunt was voor de tegenpartij.

in die tijd werd er zowieso niet zo nauw gekeken.....in alle opzichten...

Ook ben ik zeer benieuwd naar deze gevolgen voor de kaatsheuvelse bevolking met name in het gebied van de molen in kaatsheuvel, waar destijds een falende v2 is geexplodeerd, waardoor mijn directe naaste familie, daar wonende, meerdere familieleden heeft verloren.
ik zoek graag contact hierover.!
en mogelijk een oplossing voor waar dit allemaal om gaat.

Ik hoop dat u mijn opinie serieus neemt en daar conclusies uit kunt trekken en waar mogelijk gerechtelijke stappen kunt ondernemen, dit alles uiteindelijk ten behoeve van ons aller welzijn.

mijn tel: 013 4563411 of email s.jacobs9@kpnplanet.nl

09 september, 2008  
Anonymous Anoniem said...

V1 en V2 van Engelse makerlij? Die kwamen toch echt uit Duitsland hoor. En die waren met springstoofen geladen, niet met radio-actief materiaal.

En al zouden die stoffen wel radioactief zijn geweest of minstens giftig, dan zou dat misschien een verhoging in het aantal kankergevallen opleveren, niet een verhoging in hart- en vaatziekten.

17 september, 2008  

Een reactie posten

<< Home