Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, september 02, 2008

Kaatsheuvels dorpshart tijdens kunstmarkt voor even Montmartre

Kaatsheuvel - Zondag 7 september organiseert de kunstcommissie van de gemeente Loon op Zand voor de achtste maal haar jaarlijkse kunstmarkt in en rond het gemeentehuis van Kaatsheuvel. De markt is laagdrempelig en volgens de organisatoren interessant voor de kenner als de leek. Om 12 uur opent burgemeester Ria van Hoek van de gemeente Loon op Zand de kunstmarkt die muzikaal opgeluisterd wordt door het Swing String Quart uit De Wijk, onder leiding van Martin Ackermann. Tijdens het bezichtigen van de kunst kan het publiek op de terrassen een drankje nuttigen.

Tot 17.00 uur kan het grote publiek kennis maken met brede vormen van kunst. Maarliefst 44 kunstenaars stellen hun werk ten toon in kramen op het Kaatsheuvelse Marktplein. De organisatoren zijn erin geslaagd om diverse vormen van kunst bij elkaar te brengen. De kunstliefhebber kan er terecht voor keramiek, aquarellen, edelsmeedkunst, gedichten, sieraden, glas, tiffany, stenen en bronzen beelden, houten tassen, olieverfschilderijen en etsen.

Ook dit jaar is er aan de kunstmarkt een wedstrijd verbonden. Een deskundige jury onder voorzitterschap van de Loonse Rabobank-directeur Paul Veltman bepaald welke kunstenaars de 1ee prijs winnen voor twee- en drie dimensionale werken. Om 16.00 vindt de prijsuitreiking plaats. De winnaars krijgen hun staangeld terug en mogen volgend jaar tijdens de kunstmarkt exposeren in het gemeentehuis

Om 15.00 uur opent de Kaatsheuvelse schrijver/dichter Albert Megens de expositie van de winnaars van vorig jaar, De geboren Brabantse die woont in Axel, Zeeuws Vlaanderen Ina Marcus (3-dimensionaal) en Jan van Strien (2-dimensionaal), geboren en getogen in Raamsdonk. Verder is er in hal van het gemeentehuis een kinderatelier ingericht en wordt het gemeentehuis door de Loonse kunstenares Sandra Verhoeven met boomstammen en een gigantische waterval op de het gemeentehuis omgetoverd tot een feeƫriek gebouw. Onder leiding van Verhoeven kunnen kinderen als volwassen de kneepjes van de kunst leren. De kunstmarkt en de exposities zijn gratis te bezoeken. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid in de omgeving.