Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, september 03, 2008

Op de fiets door kas van een aardbeienteler

DONGEN/KAATSHEUVEL - ZLTO Dongen-Loon op Zand en de Boerenbondwinkels in Dongen en Kaatsheuvel houden zaterdag, op de Dag van het Platteland, een bijzondere fietstocht.

Deelnemers fietsen soms letterlijk door enkele boeren- en tuindersbedijven in de regio.

De tocht is ongeveer vijftien kilometer lang, en voert langs agrarische bedrijven. Deelnemers kunnen van 10.00 tot 15.30 uur starten bij de Boerenbondwinkels in zowel Dongen als Kaatsheuvel. Daar ontvangen de fietsers een routebeschrijving.

De route is verrassend. Zo fietsen de deelnemers onder meer door een bedrijf dat potplanten kweekt, een melkveehouderij, een fruittelersbedrijf en een grote kas van een aardbeienteler. Bij sommige bedrijven kunnen mensen een blik in de keuken werpen.

De fietsers die starten bij de Boerenbond in Kaatsheuvel finishen bij de Boerenbond in Dongen en andersom. Bij beide winkels staat een stand met producten van boeren en tuinders uit de omgeving. Verder kunnen mensen daar terecht voor een drankje.

De organisatoren willen door middel van een fotozoektocht de aandacht vestigen op de mooie omgeving waar de fietstocht doorheen voert. Verder kunnen de deelnemers deelnemen aan een prijsvraag. De deelname aan de fietstocht is gratis.

De fietstochten starten vanaf 10.00 uur gestart bij de Boerenbond in Kaatsheuvel, Heiakker 2 of bij de Boerenbond in Dongen, Tramstraat 34