Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, september 03, 2008

Roep om snelle actie tegen drugs

KAATSHEUVEL - De handel in en het gebruik van drugs in Kaatsheuvel vraagt om snelle actie. Het is niet goed om eerst te wachten op de resultaten van een onderzoek naar de omvang van het drugsprobleem. Dat stelt de Loonse politiek.

De gemeente wil de komende jaren veel aandacht besteden aan drugs. Volgens diverse instanties lopen met name in Kaatsheuvel veel (jonge) dealers rond, en groeit het drugsgebruik. Het college van burgemeester en wethouders wil de omvang van het probleem in beeld krijgen. Hoe groot is de groep gebruikers, waar komen ze vandaan, wat gebruiken ze? Volgend jaar moet zo'n onderzoek starten. De resultaten worden weer gebruikt voor een plan van aanpak, dat in 2010 wordt opgesteld.

Maar van de meeste politieke partijen mag het allemaal veel sneller, zo bleek deze week bij de commissie Mens en Maatschappij.

Volgens Kees Grootswagers (CDA) zijn de signalen over het drugsprobleem duidelijk. "Als je weet dat iets in de gemeente speelt, moet je actie ondernemen."

Ook Mick Raeven (PvdA) riep op tot meer actie, en minder onderzoek. Jacky Smit (VVD) wilde weten wat zo'n onderzoek precies gaat kosten, maar kreeg daar nog geen antwoord op.

Volgens het college van burgemeester en wethouders wordt los van het onderzoek nu al het nodige gedaan aan de aanpak van het drugsprobleem. Daarbij voert de gemeente overleg met andere instanties en scholen. Verder heeft drugs de aandacht van de politie.