Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, januari 31, 2009

Lof voor sporters met passie

KAATSHEUVEL De spanning was gisteravond te snijden bij het sportgala in de Kaatsheuvelse Werft. Wie mag zich in de gemeente Loon op Zand sporter, sportploeg en sporttalent van 2008 noemen? Echte sporters winnen graag, dus ook zo’n verkiezing. Het bleek soms een nek-aan-nekrace, maar uiteindelijk zijn de eretitels voor Ruud van Roosmalen (jiu jitsu), het derde van voetbalvereniging Desk, kanovaarder Koen Bax en de handbaljeugd van Desk.

De grote huldiging van de sportkampioenen trok veel jonge en oudere sporters naar de bomvolle Werft. Een gevarieerd gezelschap met veel talent en wilskracht. Wie van deze sporters heeft vorig jaar de opvallendste prestatie geleverd? Een heel lastige vraag, die een onafhankelijke jury en de inwoners van Loon op Zand (via stemming) moesten beantwoorden.

Ruud van Roosmalen (35) uit Kaatsheuvel mag zich de Sporter van het jaar noemen. In zijn sport jiu jitsu behaalde hij het Nederlands kampioenschap E-Bo-no-Kata. De winnaar liet gisteravond overigens verstek gaan vanwege een bruiloft. Ook de 14-jarige Koen Bax uit Loon op Zand beoefent een wat minder bekende sport. Hij is kanovaarder, en zijn prijzenlijst is indrukwekkend: Nederlands kampioen lange baan, Nederlands kampioen marathon en Open Vlaams kampioen. Zijn prestaties zijn goed voor de eretitel Sporttalent van het jaar. „Dit had ik echt niet verwacht”, stelt hij. Zijn ambities zijn duidelijk: ooit om de prijzen strijden op de Olympische spelen.

De jongens (c-jeugd) van handbalclub Desk hebben ook weer reden tot juichen. Ze werden in de eerste klasse zowel kampioen in de zaal als op het veld, en nu ook nog eens Jeugdsportploeg van het jaar in Loon op Zand. De heren 3 van de Kaatsheuvelse voetbalvereniging Desk, kampioen in de derde klasse, zijn verrassend de Sportploeg van het jaar geworden.

Op het sportgala was ook veel aandacht voor de bijzondere prestaties van de sporters met een handicap. Ook hun wilskracht werd beloond.

Bron: Brabants Dagblad Auteurs: Michel Koster en Jan in 't Groen