Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, januari 15, 2009

Loon wil snel grond voor een nieuwe weg

LOON OP ZAND - De gemeente Loon op zand wil snel de benodigde grond in handen krijgen voor de nieuwe ontsluitingsweg Molenwijck-Zuid bij de kern Loon op Zand.

Als dat via overleg met de betrokken grondeigenaren niet lukt, wil de gemeente de gronden in de omgeving van de Kasteellaan onteigenen. Het college wil hiervoor alvast de procedure in gang zetten om zo vaart te houden in het project.

De aanleg van de nieuwe ontsluitingsweg tussen de Kasteellaan en de Gildeweg (kosten 1,6 miljoen euro) moet het vele sluipverkeer uit Loon op Zand krijgen. Nu rijden veel auto's dwars door het dorp.

De beoogde weg loopt over een aantal percelen van de familie Vermeulen. Zij maakte eerder bezwaren tegen de aanleg van de weg. Het plan zou een bedreiging vormen voor haar veehouderij, natuur en open landschap.

Tot dusver kon de gemeente Loon op Zand nog geen akkoord bereiken met de familie Vermeulen over een aantal benodigde gronden voor de nieuwe ontsluitingsweg in Loon op Zand. Toch houdt wethouder Hans Waijers (CDA) hoop op een goede afloop. "We zijn nog druk in overleg met de familie. Als gemeente zitten we echt niet te wachten om gronden te gaan onteigenen", stelt de gemeentebestuurder.

Ook de familie Vermeulen laat weten helemaal niet te zitten wachten op lange juridische procedures. "De gesprekken met de gemeente lopen nog. We verwachten daar wel op een goede manier uit te komen."

Als de gronden in Loon op Zand toch moeten worden onteigend, nemen de juridische procedures ongeveer een jaar in beslag. De gemeente zou dan over twee jaar over de locatie kunnen beschikken en pas daarna met de aanleg van de ontsluitingsweg kunnen beginnen.

Bron Brabants Dagblad Auteur Michel Koster