Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, juli 21, 2009

Alternatief Carré, kansrijk of kansloos

Kaatsheuvel – Nog een paar dagen heeft PvdA-fractievoorzitter Peter Flohr om andere partijen warm te krijgen voor het plan van een gemeenschapshuis in Kaatsheuvel. Zijn partij legt zich nog niet neer bij de huidige plannen voor het Bruisend Dorpshart.

Wethouder Hans Waijers (CDA) spreekt van een sympathiek idee van de PvdA. “Maar plannen moeten ook een beetje realistisch gehalte hebben. Daar schort het hier aan”, stelt hij desgevraagd. “Het komt een beetje laat. We hebben net de Europese aanbesteding van het project achter de rug. Als het plan nu helemaal omgegooid wordt, kan de hele procedure opnieuw. We zijn dan waarschijnlijk weer een paar jaar verder voordat iets met het Bruisend Dorpshart gebeurt.”

Flohr vindt de huidige plannen voor het Kaatsheuvelse dorpshart veel te duur. De gemeenschappelijke bijdrage komt nu uit op zo’n 17,5 miljoen euro. Dat is zo’n 7 miljoen euro meer dan ooit de afspraak was.

Flohr stelt voor om de bouw van het multifunctioneel centrum het carré te schrappen en de functies op te nemen in een groter gemeentehuis: Het huis van de gemeenschap. Daarin moet plek zijn voor ambtenaren, horeca, vergaderruimtes en grotere en kleine ruimten voor bijeenkomsten. Grotere uitvoeringen en theatervoorstellingen kunnen dan in de toekomstige evenementen- en sporthal aan de rand van Kaatsheuvel worden gehouden.

“Het huis van de gemeenschap wordt een levendig ontmoetingscentrum, overdag voor de gemeentewinkel en ’s avonds voor de inwoners”, aldus Flohr, die zijn ideeën flink promoot op zijn weblog. De bibliotheek en de VVV krijgen in zijn plannen een plek in de oude brandweerkazerne. Volgens de PvdAér zijn de ideeën voor een Gemeenschapshuis zeker niet nieuw. “Gemeentebelangen kwam in 2007 ook met het idee voor een combinatie van gemeentehuis en theater in Kaatsheuvel”.

Flohr vindt niet dat het te laat om plannen om te gooien. “Op advies van Heijmans Vastgoed, Proper Stock en WSG is nu gekozen voor voor nieuwbouw in plaats van uitbreiding van het gemeentehuis Dat is ook een flinke aanpassing. “Waarom gaan we dan niet nog wat verder?” Donderdag neemt de gemeenteraad een besluit over de plannen voor het Bruisend Dorpshart.
Bron: BD/MK`
.
Discussieer hier mee over dit onderwerp. Eenmalige registratie is nodig.

3 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Een prima verhaal van de fractievoorzitter van de P.v.d.A.
In 2006 is inderdaad een bedrag afgesproken van 10.7 millioen euro.
Zeker in deze tijd met de kredietcrisis zijn bedragen van 18 millioen euro totaal onverantwoord en kan de burger straks voor de lasten opdraaien!

21 juli, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Maar als je grotere uitvoeringen en theatervoorstellingen in een evenementen- en sporthal wil gaan houden moet je toch iets meer neerzetten dan alleen een sporthal? Is het dan niet alleen verplaatsing van de kosten naar buiten het dorpshart?

21 juli, 2009  
Anonymous H.W.Bogaard said...

Jammer van al die positieve moeite die P.Flohr gedaan heeft om het bruisend dorpshart binnen de financiele perken te houden! Want vanavond 23 juli zal blijken hoe B en W en coalitie partijen de zaak dicht getimmerd hebben;die zullen zich verder niet meer druk maken want na de verkiezingen in 2010 zie je de meeste gasten van B en W en coalitiepartijen niet meer terug!

23 juli, 2009  

Een reactie posten

<< Home