Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, juli 09, 2009

Persbericht Gemeente Loon op Zand

Voorlopig geen provinciale subsidie voor opknapbeurt

Het parkeergebied achter het winkelgebied in de Hoofdstraat in Kaatsheuvel komt niet in aanmerking voor de door de provincie betaalde opknapbeurt. Dit heeft provinciebestuurder Paul Rüpp vandaag in het provinciehuis bekend gemaakt. Het parkeergebied behoort niet tot één van de zes winnende locaties.

Mijn Mooi Brabant
De uitverkiezing van Brabants lelijkste plek is onderdeel van het project Mijn Mooi Brabant, gericht op het tegengaan van verrommelde locaties. De winnaars mogen op kosten van de provincie hun ‘verrommeld’ gebied opknappen. Deze locaties worden nog vóór begin 2011 daadwerkelijk opgeknapt.

De uitslag
In totaal zijn 28.909 stemmen uitgebracht voor een mooier Brabant. De locatie van de gemeente Loon op Zand ontving 1997 stemmen, niet genoeg om de concurrenten in de categorie gemeenten tot 23.000 inwoners achter zich te laten. Loon op Zand eindigde op de derde plaats, Geertruidenberg en Zundert verzamelden meer stemmen. Op de totale lijst staat onze gemeente op de zesde plaats. De nummer zeven, Oisterwijk, behoorde wel tot de winnaars. De provincie heeft de volle zeven miljoen euro nog niet besteed en gaat ervoor om de gegeven stemmen niet verloren te laten gaan.

Wethouder Wim Aussems: ‘Ik ben teleurgesteld, maar toch trots op het grote aantal stemmen. Mijn dank gaat uit naar de stemmers en mensen die zich voor het goede doel ingezet hebben’.

Verrommeling
Wat is verrommeling? Eigenlijk is het niets anders dan de verloedering of verpaupering van onze leefomgeving. Bijvoorbeeld een bedrijventerrein met een armoedige aankleding of tunnels met graffity. Dit soort zaken geeft een verwaarloosd en onverzorgd beeld, die de kwaliteiten van de openbare ruimte niet ten goede komen. Het is een ontwikkeling waar steeds meer mensen zich aan ergeren. Dit is verrommeling en dat wil de provincie tegengaan.

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Als je de cocurentie ziet was het bij voorbaat al verloren.

09 juli, 2009  
Anonymous Frans said...

Wordt het dan niet is tijd dat de gemeente daar zelf is iets aan doet .

10 juli, 2009  

Een reactie posten

<< Home